Om 1 måned bliver det muligt at stå på ski, snowboard eller kælke ved området mellem ARoS og Musikhuset i centrum af Aarhus. Der etableres 4 skiløjper, som forsynes med sne af finske Snowtek, som også var leverandør af sne til Vinter-OL i Sochi 2014.

Aarhus Snow Park bliver Nordeuropas største - hvis man ser bort fra rigtige skisteder i vores nabolande. Sneparken vil have plads til 1.000 personer på området, mens 100 personer kan stå på ski eller snowboard på samme tid. Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad glæder sig meget over, at eventarrangørerne bag Aarhus Snow Park er nået i mål med skiprojeket.

- Det er et virkelig et stort og unikt projekt, som Aarhus Snow Park har fået op at stå her midt i Aarhus. Jeg glæder mig til, at Musikhusparken bliver fyldt med aktivitet og liv. Det bliver en helt enestående vinteroplevelse. Tilmed får byens skoler og institutioner mulighed for adgang på skiløjperne på alle hverdage. Så jeg er sikker på, at sneparken bliver et populært udflugtsmål, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

NB! Byudvikling for 81 milliarder i Aarhus. Konferencen afholdes d. 19. marts 2015.

- En park med disse muligheder og skiløjper af denne længde kræver sne – masser af sne. Derfor samarbejder vi blandt andet med den finske partner Snowtek, som var leverandør af sne til Vinter-OL i Sochi 2014, hvor de producerede sne i op til +30 grader. Så vi er helt sikre på, at der nok skal være sne til alle, siger projektleder Atle Stehouwer, en af de 4 idémænd bag sneparken.

Aarhus Snow Park er blevet til i et samarbejde med fonde samt sponsoren Faxe Kondi Booster. Aarhus Kommune har bidraget med en underskudsgaranti på 250.000 kr. Entréprisen vil ligge på 30 kr., hvorefter skiliften frit kan benyttes. Sneparken åbner den 28. november 2014 og lukker sæsonen af den 1. januar 2015. Se en præsentation Aarhus Snowpark fra TV2 | Østjylland herunder.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS