Et centralt areal på godt 23.000 kvm midt i den nordjyske hovedstad sættes nu til salg i offentligt udbud. Området, der også kaldes Åparkkvarteret, kan bebygges med boliger og erhverv med en byggeret på 38.000 kvm etageareal.

Endnu et stort skridt i Aalborgs udvikling tages nu med et offentligt udbud af et 23.000 kvm stort område på Jyllandsgade midt i byen. Åparkkvarteret udgør den nordlige del af Hjulmagerkvarteret, der betegnes som Aalborgs første erhvervsområde. Hele dette kvarter gennemgår i løbet af de kommende år en omfattende udvikling, hvor boliger, erhverv, grønne områder og infrastruktur kommer til at gå op i en højere enhed.

- Det er ikke hver dag, at et så stort område midt i Danmarks 4. største by kommer til salg. Beliggenheden er unik tæt på Aalborgs gamle bykerne og med den største etape af åbningen af åen Østerå, igennem den kommende park Åparken, som områdets sydlige nabo. Det er med andre ord et område, som byder på både attraktive omgivelser og rige muligheder for at udvikle et spændende bykvarter, siger rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans-Henrik Henriksen.

Jylland: Moms og skat ved ejendomsprojekter - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes den 7. oktober 2021.

Åparkkvarteret har en byggeret på 38.000 kvm etageareal, og hele området er med forslaget til kommuneplanen 2021 udlagt til blandt andet boliger og erhverv. Den kommende PlusBus, der strækker sig 12 kilometer igennem Aalborg, får stoppested lige foran hoveddøren med en 75 meter lang perron, som er rutens længste.

Åparken, der er kvarterets sydlige grønne nabo, og som danner rammen om den største etape af åbningen af Østerå, er i fuld gang med at blive fritlagt igennem Aalborg by med udløb i Limfjorden. Selve Åparken bliver omkring 700 meter lang og etableres blandt andet for at kunne håndtere fremtidens regnmængder.

Som en tydelig arkitektonisk markør for området er det ønsket, at der opføres en bygning med en markant arkitektur på hjørnet af Jyllandsgade og Sønderbro. Bygningen skal fungere som et pejlemærke og markere indgangen til området samt forbindelsen til parken Karolinelund og videre mod havnen.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 7. november 2021.

- Bygningen skal sammen med Åparken tiltrække opmærksomhed til hele området. Den kommende bebyggelse i området skal terrasseres ned mod parken og dermed give både beboere og besøgende i kvarteret mest mulig glæde af det nye, grønne åndehul, siger Hans-Henrik Henriksen.

Grundarealet dækker over Jyllandsgade 22, 24, 26, 28 og 30, og der er budfrist for købstilbud på grundarealet er onsdag den 3. november 2021. Læs mere og find salg- og udbudsvilkår på grundsalg.aalborg.dk.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS