Indeklemt Rolls Royce Marine-bygning skal nedrives for at gøre plads til byggeri i 5-7 etager ud mod Nyhavnsgade, mens der skal bygges 3 højhuse bagved.

Rolls-Royce Marine flyttede den den 1. juli 2019 ind på Langerak i Aalborg Havns erhvervspark i Aalborg Øst. og nu arbejdes der med planer om at omdanne virksomhedens fraflyttede bygning, der ligger klemt inde mellem byudviklingen på Østre Havn.

- Når man ser på den udvikling, der har været i den del af havneområdet, som Rolls-Royce Marine er placeret i, er det kun naturligt, at vi har samarbejdet med kommunen og byudviklerne i området om en ny lokation, udtalte administrerende direktør i Rolls-Royce Marine Aalborg, Peter Studsbjerg, da flytningen blev meldt ud i september 2018.

Nu står den fraflyttede bygning til nedrivning til fordel for boligbyggeri. De nye planer for grunden omfatter byggeri i 5-7 etager på Rolls Royce-grunden ud mod Nyhavnsgade.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

Bag bygningen planlægges 3 højhuse i henholdsvis 11, 12 og 13 etager ud mod Østre Havn. De 3 højhuse skal sammen med nabobebyggelserne understrege Aalborgs vision for at gøre Østre Havn til en markant bydel, der tager del i Aalborgs skyline, lyder det i lokalplanforslaget, som By- og Landskabsudvalget skal tage stilling til i dag, den 3. oktober 2019.
 
Det højeste punkt i bebyggelsen vil have en højde på godt 45 meter, og i overensstemmelse med Aalborg Kommunes netop vedtagne højhuspolitik er der udarbejdet en højhusredegørelse.
 
Ifølge tinglysningen ejes Rolls Royce Marine-bygningen af kommanditselskabet K/S Værftsvej 23, der delvist ejes af Lone Haugaard, som sammen med Rasmus Haugaard står bag Vendia Ejendomme. Grunden ud mod havnebassinet ejes af Agat Ejendomme og Frederikshavn Maritime Erhvervspark.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS