Under titlen "Liv i centrum" sætter Aalborg Kommune nu gang i en debat med henblil på at indsamle gode idéer til den nye visions- og udviklingsstrategi for midtbyen.   

Debatten om Midtbyen foregår i perioden 24. april – 27. juni 2017, hvor der vil være mulighed for at deltage i debatten ved en række forskellige arrangementer. Rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen ser frem til en  forhåbentlig livlig debat om Aalborg Midtby.

- Vi vil gerne have dialog med borgerne om visionerne for udviklingen af Aalborg Midtby frem mod 2025, vi vil skabe "Liv i centrum". Omdannelsen af Aalborg Havnefront er et godt eksempel på en meget synlig og vellykket udvikling af midtbyen, fra industriby til videnby. Det har skabt masser af byliv og ejerskab hos borgere, ligesom det har skabt international omtale af Aalborg. Denne positive udvikling vil vi gerne fortsætte, når flere byområder og byrum sættes i spil, men der er altid mange og modsatrettede interesser, så vi skal have en fælles vision for, hvordan vi gør det. Derfor inviterer vi nu borgerne til at give deres bud på, hvad der er en god bymidte for dem, siger rådmand Hans Henrik Henriksen.  

NB! Frederikshavn investerer 7 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 22. juni 2017.

Også Direktør for Cityforeningen Flemming Thingbak ser frem til debatten.

- Detailhandlen er en vigtig attraktion for Aalborg Midtby, men den kan ikke stå  alene. I Aalborg City arbejder vi hver eneste dag hårdt på, at et besøg i midtbyen skal være en ”all inklusive” oplevelse med henvisning til, at man som fysisk detailhandler skal differentiere sig med shopping-oplevelser. Vi ved, via de målinger vi laver, at kundestrømmen til midtbyen er stigende, når vi sammenligner 2016 besøgstallene i Aalborg City med 2015 kan vi tydeligt se en fremgang, nogle måneder endda i nærheden af +20 procent. Derfor er det vigtigt som aldrig før, at byens rum er indbydende, pæne og rare at være i, så vi ser meget frem til en debat, hvor der sættes fokus på "liv i centrum", siger han.  

Debatten om midtbyen skydes i gang i forbindelse med Arkitekturfestivalens åbningsarrangement på Utzon Center den 27. april kl. 19 – 21. Festivallen løber af stablen fra den 27. – 30. april.

NB! Jylland: Den nye planlov og butikker. KURSUS. Afholdes d. 3. maj 2017.

Fra den 29. april – 18. juni 2017 kan forbipasserende orientere sig og deltage i debatten ved udstillingen "Liv i centrum – Aalborg Midtby 2025", som sættes op på Nytorv foran Spar Nord Bank, Østerågade 12. Formmæssigt bygges udstillingen op som en form for stoppe- og ventested for passagerer til den kommende +BUS.  

- Midtbyen er et vigtigt knudepunkt for den kollektive trafik og etableringen af en +BUS, en højklasset kollektiv forbindelse gennem byen, vil sammen med den øvrige kollektive trafik øge tilgængeligheden til midtbyen, ligesom den kan gøre det mere miljøvenligt og forbedre bymiljøet. Men +BUS kan også være drivkraft for byudviklingen og være med til at skabe nye interessante byrum og forbindelser, der både er gode trafikrum og velfungerende byrum. Det er derfor også spændende, at udstillingen på Nytorv, der sætter fokus på debatten om midtbyen, er vist som et fremtidigt stoppested for +BUSsen, siger rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen Mads Duedahl.  


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND