NCC har opført en topmoderne svømmehal for Aalborg Kommune. "Gigantium", som hallen hedder, er på i alt 35.000 kvm. og har kostet kommunen ca. 85 mio. kr.

Både teknisk og oplevelsesmæssigt er den nye bølgeformede svømmehal i en klasse for sig.

Svømmehallen indeholder flere børne bassiner, en vandrutsjebanen, den første indendørs femmeter vippe nord for Aarhus og en stor familiesauna. I welnessafdelingen på førstesalen er der dampbad og hele to saunaer og to spabade. Trænger man til at blive kølet ned igen, er der både koldvandsbassin og ismaskine, så man kan grubbe sig med knust is efter en god svedetur.

Der er relativt få entreprenører i Danmark, som giver sig i kast med at opføre vandlande og svømmehaller. Arbejdet med vandtrykket og tætheden i bassinerne er teknisk kompliceret, og det kræver ganske særlige kompetencer at håndtere udfordringer som ventilation og vandbehandling.

”Det kan virke simpelt at opføre et bassin og fylde det med vand, men der er en enorm teknisk installation under sådan en svømmehal, som de daglige brugere aldrig ser”, forklarer Carsten Nielsen.

Selv har han og Hans Mathiasen sammen med kollegerne været med til at opføre mange af de senere års svømmehaller og vandlande som fx Park Vendia i Hjørring, vandlandet ved Lübker Golf Resort og svømmehallerne i Odder, Bramming og Vejle.

”GIGANTIUM er den største svømmehal, vi har bygget for nyligt, og der har virkelig været brug for al vores erfaring og ekspertise. Selv om der er vand alle vegne, har vi f.eks. måtte arbejde meget indgående med brandtekniske løsninger. Det er måske ikke det, man først tænker på, når man taler om en svømmehal, men det er faktisk et kernepunkt på grund af sammenbygningen med de eksisterende haller og ishockeybaner at få de tekniske installationer til at snakke sammen”, forklarer Carsten Nielsen.

Meget usædvanligt er der konstrueret fuld kælder under hele svømmehallen. Det innovative design gør det nemt at efterse tætheden af bassinernes ydersider og bund. I kælderen er der desuden blandt andet installeret et returskyllevandssystem, der sparer svømmehallen for flere hundrede tusinde kroner i energiomkostninger årligt.

Under opførelsen af svømmehallen har NCC samarbejdet med arkitektfirmaet Kjær og Richter og ingeniørvirksomheden Grontmij.

Hør om milliardplanerne for udvikling af Aalborg:
ByensEjendom
afholder den 1. februar 2012 den "11. Årlige konference om Udvikling og Investeringer i Aalborg".


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse