FredericiaC, som står bag udviklingen af Kanalbyen, indgik i 2016 en samarbejdsaftale med totalentreprenøren A. Enggaard om 36.000 kvm byggeri i Sønder Voldgade Kvarteret. Nu er aftalepartnerne så klar til at præsentere detaljerne omkring de første 15.000 kvm, som forventes at gå i gang i august 2017.

Opførelsen af det første af de 2 boligprojekter i Sønder Voldgade Kvarteret – Langebro - påbegyndes i sommeren 2017, men Danbolig har allerede skudt salget i gang.  Det er A. Enggaard, der  skal bygge både 57 lejligheder og kontorhus til ADP. Og det er formentlig kun begyndelsen.

- Vi ser et stort potentiale i provinsbyer som Fredericia lige nu, så vi er meget glade for muligheden for et stort projekt i Kanalbyen, hvor vi kan opføre nybyggeri i spektakulære rammer med vandet og bymidten som de nærmeste naboer, siger direktør Asger Enggaard.

Den 1. etape rummer 3 punkthuse, kaldet Langebro med i alt 57 lejligheder samt den 8.000 kvm store kontorbygning Port House, som Enggaard bygger til ADP. Lejlighederne i den 1. etape af boligbebyggelserne er sat til at står klar til indflytning i slutningen 2018. Både kontorbygningen og boligbebyggelserne, Langebro og Bådhusene, er tegnet af SHL arkitekter.

NB! Middelfart - udvikling og investeringer for 5 milliarder 2017-2027. Konferencen afholdes d. 5. oktober 2017.

Kanalbyen ved Lillebælt, som ligger på et tidligere aflukket industriområde ved havnen i Fredericia, er gennem de sidste år blevet åbnet op og omdannet til et stemningsfuldt havneområde med god forbindelse til bymidten. Med startskuddet på Sønder Voldgade Kvarteret får byudviklingen en yderligere vitaminindsprøjtning af de helt store.

- A. Enggaards projekt er meget gennemtænkt, når det kommer til at skabe et dynamisk område ved havnen, som mange mennesker får glæde af. Kombinationen af boliger og kontorhus skaber liv, både i dagtimer og weekender og danner en levende forbindelse mellem havnen og midtbyen i Fredericia, siger Carsten Koch, der er bestyrelsesformand i FredericiaC.

I Fredericia Kommune er der naturligvis også stor glæde over, at projektet nu kan gå i gang.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi nu står med et projekt, som vil understøtte den vækst, der er i gang i Fredericia. En vækst, som både vil betyde flere indbyggere i midtbyen og en fortsat udvikling af havnen som hjemsted for moderne boliger, arbejdspladser samt attraktioner, der kan tiltrække gæster fra et større opland, siger Borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter