Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen og overborgmester i København, Frank Jensen, har indgået en aftale, som sikrer finansiering af en oprydning af Erdkehlgraven mellem Holmen og Christiania, såfremt ejerne ikke selv fjerner deres anlæg.

Ejere af anlæggene i Erdkehlgraven fik i sidste uge fået et varsel om påbud om at fjerne deres både i Erdkehlgraven mellem Holmen og Christiania inden 4 uger. I alt drejer det sig om cirka 90 fartøjer, vrag og anlæg, der skal fjernes. Sker det ikke, vil myndighederne påbegynde arbejdet med at få ryddet op i havnen.

- Min tålmodighed er brugt op. Derfor har jeg bedt Kystdirektoratet om at varsle nye påbud til anlæggenes ejere om, at de skal fjernes nu. Varslingen om påbuddene er allerede meddelt. Man kan godt betragte det som et ultimatum. Enten fjerner de selv anlæggene, eller også gør myndighederne, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Københavns overborgmester Frank Jensen har længe efterlyst en løsning på problemerne i og omkring Erdkelgraven. Socialforvaltningens hjemløseenhed vurderer, at der over året opholder sig 30-40 fastliggere i Erdkehlgraven samt en større gruppe af mere midlertidigt bosatte. Hovedparten af beboerne vurderes at være psykisk sårbare og socialt udsatte, som lever under uværdige forhold.

NB! Planloven med fokus på lokalplaner og nyeste ændringer. Kurset afholdes d. 21. marts 2019.

- Erdkehlgraven har i de seneste år været et voksende problem både socialt og miljømæssigt i form af skrald og møg. Derfor er jeg tilfreds med, at vi nu har fået banet vejen for en oprydning. Hovedparten af områdets beboere er socialt udsatte, og vores hjemløseenhed vil være klar med akut hjælp og vejledning til de beboere, der ønsker det i forbindelse med en rydning, siger overborgmester Frank Jensen.

De mange anlæg og fartøjer har ligget ulovligt opankret i Erdkehlgraven i flere år, og antallet er vokset med årene. Allerede i 2015 fik ejerne påbud om at fjerne de ulovlige forhold, men det blev ikke efterkommet. Mange af fartøjerne er sunkne eller forladte.

Oprydningen ventes at koste i omegnen af 25 millioner kr. Udgifterne indeholder ud over selve den fysiske fjernelse af anlæg og fartøjer også udgifter til rådgivning og udbud, transport, opbevaring, skrotning og bortskaffelse af affald samt koordineringaf indsatsen.

Miljø- og Fødevareministeriet finansierer 15 millioner kr. af en eventuel oprydning, og partierne bag Københavns Kommunes budget har givet håndslag på at bidrage med 10 millioner kr.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS