7 borgerpaneler skal være med til at udvikle Amtssygehuset til en ny levende bydel. Borgerpanelerne skal fortælle om deres behov og ønsker til en ny bæredygtig og børnevenlig bydel på amtssygehusgrunden. Formålet er at sikre en målrettet dialog med de målgrupper, som der i visionen er peget på som kommende beboere.

Aarhus Kommune inviterer en række udvalgte aarhusianere til et dialogarrangement om udviklingen af Amtssygehuset.

- Panelerne er en spændende måde at arbejde på, fordi de giver os mulighed for at tale med borgere, der repræsenterer de rigtige målgrupper for en bydel, hvor der af gode grunde ikke bor nogen endnu, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Inspirationen til borgerpanelerne kommer blandt andet fra Vancouvers mangeårige planchef Larry Beasley, der tidligere i år besøgte Aarhus. Han satte i den forbindelse fokus på nye metoder til dialog og borgerinvolvering i byudviklingen.

Borgerpanelerne er også en del af en lang borgerinddragelsesproces i amtssygehusprojektet, der tidligere har omfattet en ’idéskattejagt’ på Amtssygehuset, borgermøder, udstillinger samt mulighed for at fremsende bemærkninger og forslag til den ønskede udvikling af området. Panelerne suppleres desuden af en større spørgeskemaundersøgelse, der skal give et bredere billede af de kommende beboeres behov.

De forskellige input og besvarelser fra borgerne skal indgå i udarbejdelsen af den udviklingsplan for amtssygehusgrunden, som Aarhus Kommune udarbejder i samarbejde med arkitektfirmaerne Tegnestuen Vandkunsten og Sleth. Første udkast til en udviklingsplan er efter planen klar i midten af september 2017, hvor aarhusianerne igen vil blive inviteret til et åbent borgermøde om forslaget.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS