Lokalplanen er vedtaget for 200 nye boliger, hvoraf der i første omgang bygges 60 boliger. Boligerne har fået navn, og den 25. maj 2016 godkendte byrådet i Roskilde også projektets overordnede økonomi, som bød på en god overraskelse.

Projektet om billige 0-energiboliger til unge og flygtninge, som Roskilde Kommune samarbejder med Rockwool og KAB om, er nu kommet vigtige skridt nærmere realisering.

Lokalplanen blev vedtaget 10. maj 2016, boligerne har fået navnet Tunet, og senest er projektets overordnede økonomi, det såkaldte ”Skema A”, vedtaget af Roskilde Byråd. Her viste det sig, at boligerne med al sandsynlighed bliver endnu billigere end forventet.

NB! ROSKILDE investerer 25 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 13. september 2016.

- Vi fastsatte et mål om en husleje på maksimalt 3.500 kr., men nu tyder det på, at vi kommer helt ned på 3.000 kr. inklusive forbrug om måneden i husleje for 1-rums boligerne. Det er virkelig imponerende og ikke mindst godt nyt for de unge studerende og flygtninge, som boligerne bygges til. De gode erfaringer med de prisvenlige boliger vil vi fremadrettet bruge, når vi skal bygge andre almennyttige boliger, siger Roskilde Kommunes borgmester, Joy Mogensen.

Roskilde har ligesom landets øvrige kommuner stort behov for at kunne tilbyde borgere billige boliger. Det er blandt andet kommunens unge studerende og flygtninge, der har brug for en lav husleje, fordi deres indtægt er begrænset. Roskilde Kommune, Rockwool og KAB udvikler i samarbejde 0-energiboliger. Til projektet har Rockwool udviklet et nyt højtisoleret og prisbilligt byggesystem. Boligerne bygges til unge og flygtninge med integration og social bæredygtighed som bærende elementer.

NB! Anderledes boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 2. juni 2016.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre i alt 200 boliger i 3 mindre bebyggelser ved Langebjerg Sø i Trekroner. I første omgang bygges 60 boliger.

Nu sender KAB byggeprojektet i udbud, og når buddene kommer ind i løbet af efteråret, vil det endeligt vise sig, om huslejen på 3.000 kr. kommer til at holde. Første spadestik forventes i februar 2017. Boligerne skal bygges i Trekroner, og hvis alt går som planlagt, vil de første beboere kunne flytte ind i foråret 2018.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS