Malmø Kommune har i marts 2017 fremlagt et detaljeret lokalplanforslag for den kommende udvikling af Södra Nyhamnen Malmøs nye bydel.

Planforslaget lægger op til en omdannelse af et tidligere industriområde ved Malmøs Centralstation til opførelse af bolig-, butiks- og kontorområder. I alt er der mulighed for byggeri af 74.000-81.000 kvm, hvilket svarer til 500 lejligheder og 800 arbejdspladser. Den nye bydel ligger centralt i Malmø og strækker sig mod øst langs banegårdsområdet og Carlsgatan. Husene får en varieret højde på helt op til 15-16 etager.

Planen går også ud på at skabe en forhøjet promenade i den sydlige del af området, Banegårdsterrassen, der skal fungere som forbindelsesled mellem Gamla staden og Nyhamnen. Banegårdsterrassen skal blive et attraktivt mødested med udsigt over byens skyline.

Størsteparten af Malmøs nye bydel udvikles af det statsejede udviklingsselskab Jernhusen, der specialiserer sig i udvikling af stationer, stationsnære områder og godsterminaler langs de svenske jernbanelinier. Den aktuelle lokalplan er en del af et større byudviklingsprojekt, der allerede er blevet påbegyndt.

Lokalplanen forventes at træde i kraft i december 2017.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter