De 140.000 boliger der opvarmes stadig med et oliefyr skal nu have varmepumper. Energiministeriet udruller i samarbejde med 5 virksomheder en ordning, hvor man kan skrotte oliefyret og få varmen leveret fra en varmepumpe på abonnement. En varmepumpe, som kan erstatte et oliefyr, koster 100.000-150.000 kr. inklusiv installation og tilslutning. Med abonnementsordningen påtager et energiselskab sig ansvar for installation, teknik og finansiering, mens husejeren blot betaler for sit varmeforbrug.

- Husejere kan nu få en løsning, der ikke kun gør det billigere i startomkostninger at få en varmepumpe, men også væsentligt nemmere, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Man kan skære  1/4 af sin varmeregning ved at skifte fra oliefyr til en varmepumpe på abonnement.

- I første omgang får 1.800 husstande i hele landet mulighed for at sende oliefyret på pension og få grønnere varme uden bøvl og risiko. Det er en win-win løsning, som jeg håber, at mange vil benytte sig af,, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Hovedparten af Danmarks 140.000 oliefyr er i landdistrikterne.  

Der er over de næste 3 år afsat i alt 25 mio. kr., som 5 virksomheder har vundet igennem et udbud fra Energistyrelsen.

Med samarbejdet støttes hver af virksomhederne frem til 2019 i at etablere sig på markedet med 350 varmepumper hver, dvs. at der bliver udbudt 1.750 varmepumper på abonnement.

- Der er tale om et samarbejde med erhvervslivet, hvor vi skubber gang i et nyt marked for varmepumper på abonnement. Det er vigtigt, at vi får sat tempo på udfasning af oliefyrene, for vi har en ambitiøs målsætning om at kunne dække mindst 50 pct. af vores energibehov med vedvarende energi i 2030 og at være helt uafhængige af fossile brændsler i 2050, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Mere end halvdelen af det danske elforbrug dækkes i dag vedvarende energi såsom vindmøller og solceller, og 64 procent af de danske husstande har fjernvarme. Det svarer til 1,7 millioner husstande.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS