1. etape af et nyt boligprojekt på det gamle erhvervsområde omkring Fragtmandscentralen på Søren Frichs Vej, hvor der i alt skal bygges 2.000-3.000 boliger, nærmer sig realisering.

Et lokalplanforslag, der skal bane vejen for 450 boliger fordelt på 7 bygninger i op til 15 etagers højde sendes nu i høring. Det skriver Århus Stiftstidende.

I 1. etape opføres 40.000 kvm byggeri, og projektet indeholder 150 1- og 2-rums studieboliger. De opføres af Kollegiekontoret på hjørnet af Åbyvej og Søren Frichs Vej.

- Vi har haft en aftale om at købe grunden gennem et par år efterhånden og regner nu med, at vi kan starte byggeriet i løbet af efteråret 2015, siger Kollegiekontorets direktør, Per Juulsen, til Århus Stiftstidende.

NB! Boligmarkedet til 40 milliarder kr. i Aarhus 2015-2025. Konferencen afholdes d. 29. oktober 2014.

Der vil blive opført yderligere 2 bygninger ud mod Søren Frichs Vej. Familien Evar står bag et 12.000 kvm stort boligbyggeri, som Kim Risager fra Arkitema skal sætte stregerne til, mens det andet byggeri ligeledes skal indeholde en dagligvarebutik på 1.000 kvm.

ÅF Transport ejer grunden og skal med pensionsselskaber som investorer stå for byggeriet af 3 længehuse, samt et byggeri i 12-15 etager mod Lokesvej. Virksomheden, som er flyttet til Brabrand er allerede i gang med planerne for 2. etape, hvor der i den østlige del af Fragtmandscentralen vil blive opført hesteskoformede bygninger med facader i op til 7 etager mod Søren Frichs Vej.

Helhedsplanen for det 25.000 kvm store areal er udarbejder af BSAA Arkitekter på vegne af ÅF Transport og ejendomsudvikler Lars Rasmussen.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter