I Danmark er der lige nu godt 43.000 villaer, rækkehuse og ejerlejligheder til salg, hvilket i gennemsnit svarer til en ud af 31 ejerboliger. Men der er store geografiske forskelle. På Læsø er det således hver 9. ejerbolig, der aktuelt er til salg, mens det i Brøndby og Albertslund kun er hver 75. bolig, der har plads på ejendomsmæglernes salgslister.

Det er generelt i ø-kommunerne at der flest boliger til salg. Umiddelbart efter Læsø kommer nemlig Langeland med hver 14. bolig til salg og i umiddelbar nærhed på listen finder vi Samsø og Ærø.

– Det er et udtryk for at salgstiden er længst i små samfund og specielt på øer uden broforbindelse til fastlandet, hvor man skal med en færge, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

– De lange salgstider medfører at boligerne hober sig op hos ejendomsmæglerne, siger han.

Sammen med de små ø-kommuner findes landets største kommune, nemlig København, med hver 18. bolig til salg. Her er forklaringen dog en anden, nemlig at ejerboligerne i Københavns Kommune i væsentlig grad består af små og mellemstore ejerlejligheder, der sælges meget hyppigere end villaer.

NB! Finansiering af ejendom. Kurset afholdes d. 6. juni 2019.

- I snit bor man i en villa 17-20 år før den sælges, mens ejeren af en lejlighed i gennemsnit kun har en tidshorisont for sit ejerskab på ca. 7 år, siger Jan Nordmann.

– Specielt i København, hvor mange lejligheder bebos af studerende og unge familier, der ofte hurtigt skal videre til en større bolig, kommer den korte ejertid til at slå igennem i tallene for hvor mange boliger, der er til salg, fortæller han.

Det samlede udbud af boliger til salg er det seneste halve år faldet 7 procent Dette fald er til dels sæsonbestemt.

– Vi ser altid et fald i udbuddet i vintermånederne, hvor især sælgere af fritidshuse tager deres hus ud af markedet, for så at vende tilbage lige før påske. Så der er også lidt årstidsbestemt variation i udbuddet, siger Jan Nordmann.

I forhold til sidste år på samme tid er udbuddet af ejendomme steget godt 5 procent.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND