Folketinget har godkendt Erhvervsakademiet Lillebælts planer for Campus bebyggelse på en 42.000 kvm stor grund i Odense. Grunden, som tidligere husede automatfabrikken Wittenborg, skal de kommende 2 år omdannes til et studiecampus, der skal samle de 3.000 studerende fra 8 forskellige adresser under 1 tag.

Erhvervsakademiet Lillebælt sætter gang i det storstilede byggeprojekt i nærheden af banegården i Odense. Den 42.000 kvm store grund, der tidligere var hjemsted for automatfabrikken Wittenborg, skal over de næste 2 år forvandles til en innovativ og tidssvarende studiecampus, der samler erhvervsakademiets studerende.Det blev slået fast, da Folketingets Finansudvalg den 27. februar 2014 godkendte byggeriet.

- Når uddannelserne ligger under samme tag, giver det oplagte muligheder for tværfaglig undervisning, samarbejde og nytænkning på tværs af fagene, som kan løfte hver enkelt uddannelse. Et samlet erhvervsakademi vil forhåbentlig kunne opbygge et endnu tættere samarbejde med erhvervslivet, og det bidrager til at styrke uddannelserne, når studerende og virksomheder i fællesskab udvikler nye ideer og projekter, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Erhvervsakademiet Lillebælt har hidtil haft sine afdelinger spredt rundt i Odense på 8 forskellige adresser. Med det kommende campusmiljø på 20.000 kvm bliver akademiets omkring 3.000 studerende samlet under 1 tag, og kommer til at få sin gang tæt på banegården og Odense Havn. Byggeriet står færdigt i august 2016.

- Det ligger i navnet, at Erhvervsakademiet Lillebælt har en erhvervsrettet profil. Vi ønsker et fremtidigt studie- og undervisningsmiljø, hvor erhvervslivet føler sig inviteret indenfor, ligesom vores studerende skal være i tæt interaktion med praksis. Derfor er vi optaget af at få skabt et nytænkende campusmiljø, der med fx laboratorier, værksteder og mødefaciliteter er interessante for virksomheder at gøre brug af, siger Peter Zinck, bestyrelsesformand i Erhvervsakademiet Lillebælt.

Byggeriet er et væsentligt led i Odense Kommunes ambition om at skabe en sammenhængende City Campus i hjertet af Odense.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Omdannelse af industri til boliger. Konferencen afholdes d. 19. marts 2014

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Udvikling og investeringer i Ringsted 2015-2025. Konferencen afholdes d. 27. maj 2014



Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS