Socialudvalget i København har netop besluttet, at 12 skæve boliger til hjemløse skal ligge på Kongelundsvej på Amager. Boligselskabet 3B skal stå for opførslen.

For at få opført de 12 nye skæve boliger, frigiver kommunen 2,2 millioner kr. af de 4 millioner kr., som Socialudvalget i 2014 bevilgede til til opførslen af i alt 22 skæve boliger.

- Skæve boliger er en god løsning for nogle af de mest udsatte hjemløse. Det giver dem mulighed for at komme væk fra det hårde liv på gaden og få lidt mere ro til at håndtere nogle af de problemer, de bakser med. Jeg er derfor meget glad for, at vi har fået 12 skæve boliger på Kongelundsvej, siger socialborgmesteren i Københavns Kommune, Jesper Christensen.

NB! AMAGER: Investerer 30 milliarder i byudvikling på Østkysten. Seminaret afholdes d. 22. juni 2016.

Københavns Kommune stiller byggegrunden på Kongelundsvej 242 vederlagsfrie til rådighed for boligselskabet 3B i 32 år. En byggegrund til de sidste 10 skæve boliger forventes at blive afklaret inden for kort tid.

Socialforvaltningen indgår i processen omkring den endelige udformning af boligerne og får retten til at anvise til boligerne. Til bebyggelsen tilknyttes en social vicevært, som finansieres af Udlændinge-. Integrations- og Boligministeriet de første 2 år.

Byggeriet på Kongelundsvej begynder i efteråret 2016 og forventes færdigt ultimo 2017. Boligselskabet 3B skal både stå for opførslen og driften af alle de 22 skæve boliger.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS