Prognose viser en forventet stigning på 25 procent i antallet af påbegyndte almene boliger i 2018. Også 3B bygger flere boliger de kommende år.

43 nye ungdomsboliger i Herlev, 100 billige boliger i Egedal og Danmarks første regnbue-bofællesskab for 50+. Det er blot få eksempler på de nybyggerier, som 3B opfører de kommende år. Boliselskabet har gang i mange projekter, der resulterer i boliger til mange forskellige typer mennesker.
 
Dermed bidrager 3B til Byggefaktas prognose for 2018. Nye tal fra Byggefakta viser nemlig, at der vil være investeringer fra de almene bygherrer for 15,7 milliarder kr. Sammenlignet med 2017 er det en stigning på 41 procent.
 
- Der er behov for flere almene boliger. Boliger, som almindelige mennesker med almindelige indkomster har råd til at bo i. Flere almene boliger er med til at sikre, at det ikke kun er dem med høje indkomster, som har råd til et sted at bo. Der skal være plads til alle, lyder det fra 3B’s formand Steffen Morild.

NB! Juridisk due dilligence - Risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 30. maj 2018.
 
At sikre blandede byer med plads til alle er ifølge Steffen Morild et fælles ansvar. De almene boligforeninger kan ikke løfte opgaven alene, men har brug for blandtr andet kommunernes opbakning.
 
Derfor glæder boligforeningen sig over, at Københavns overborgmester Frank Jensen deler visionen om at bygge flere almene boliger. På nuværende tidspunkt er der knap 60.000. almene boliger i København, men det er ikke nok, lyder det fra 3B. Ventelisterne på at få en bolig har aldrig været længere. Der er boligmangel, og det er et fælles ansvar at skabe løsningen. 
 
- Regeringen har sagt god for, at der i kommunerne kan bygges 25 procent almene boliger. Alligevel er der på nuværende tidspunkt i København færre boliger end det – på trods af manglen på boliger. Derfor tegner prognosen for 2018 godt. Den viser nemlig en fremtid med flere almene boliger. 3B, den almene sektor som helhed og politikerne har et ansvar for at sikre boliger til alle. Lad os sammen skabe flere boliger, opfordrer 3B’s formand Steffen Morild.
 
3B's igangværende og kommende byggerier
100 billige boliger i Egedal, der i første omgang får flygtninge som beboere
43 ungdomsboliger i Herlev. Afdelingen kommer til at hedde LUX
22 robuste, skæve boliger til hjemløse, KBH S og KBH NV (politisk afgørelse i begyndelsen af 2018 om yderligere 12 boliger)
Regnbue-bofællesskab: 30 boliger til LGBT-personer på 50+ og 160 ungdomsboliger på Sundholmsvej, KBH S
60 familieboliger (Store Solvænget) og 100 ungdomsboliger (Lille Solvænget), KBH S
65 familieboliger og 7 små, billige boliger på Teglholmen, KBH SV
52 tagboliger i Lønstrupgård i Vanløse og eventuelt 18 rækkehuse (familieboliger)
 
Udover nybyggerierne er 3B også i gang med flere renoveringsprojekter.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS