Sommerhuse og boliger som forstyrres af byggestøj vil få en kompensation på 3.500 om måneden. Det foreslår Transportministeriet i forbindelse med byggeriet af Femern-forbindelsen, hvor det viser sig at støjen bliver højere end angivet i VVM-undersøgelsen. 

Forslaget er i høring. Det forventes at træde i kraft 1. juni. 

Når bekendtgørelsen er vedtaget vil det have præcedens-virkning for andre byggeprojekter, så den er ikke kun interessant for byggefolk og ejere nær Femern-byggeriet.

Der gives kompensation hvis der larmes og støves udenfor normal arbejdstid som er 7-18 på hverdage. 

I Bekendtgørelse om kompensation som følge af forurening og gener fra visse arbejder i forbindelse med anlæg af Femern Bælt-tunnelen står der:

§ 7. En husstand eller sommerhusejer/sommerhusejere, der ifølge et støjudbredelseskort berøres af støj på sin bopæl eller i sit sommerhus fra bygge- og anlægsarbejdet uden for normal arbejdstid, er berettiget til kompensation fra Femern A/S efter reglerne i dette kapitel.

Kompensationen beregnes ud fra den beregnede støj på ejendommens facade ud fra det maksimalt tilladte støjniveau for bygge- og anlægsarbejdet uden for normal arbejdstid, samt ud fra den periode i en måned, hvor beboeren ifølge folkeregisteret har haft bopæl i ejendommen, eller hvor en sommerhusejer ifølge tingbogen har haft adkomst til sommerhuset.

§ 8. Kompensationen pr. måned pr. husstand eller pr. sommerhus udgør 3.500 kr. for beregnet støj på 55-60 dB(A) uden for normal arbejdstid.

Beregnet støj op til 55 dB(A) udløser ikke kompensation.

Alle gener er omfattet

Alt undtaget bygningsskader er omfattet af de 3.500 kr i komepansation:

§ 15. Kompensationen dækker alle gener forbundet med bygge- og anlægsarbejdet, herunder også gener forbundet med lastbiltrafik og trafik i øvrigt, støv, luft, lys og vibrationer mv. i den periode, som kompensationen vedrører.

Skader på bygninger mv. er dog ikke omfattet heraf.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning