Irmas 135.000 kvm gamle domicilområde i Rødovre skal over de kommende 3-5 år omdannes til en ny, funktionsblandet bydel med 3.500 indbyggere. Rødovres borgmester håber, at den nye bydel får en metrostation.

ELF Development står bag udviklingen af en helt ny bydel, som skal skyde op i Korsdalskvarteret omkring Irmas gamle kaffetårn i Rødovre. I den kommuneplan, som kommunalbestyrelsen i Rødovre endeligt vedtog den 17. juni 2014, udpeges Korsdalskvarteret som 1 af 5 udvikingsområder i Rødovre.

- I de 5 områder lægges der op til en udvikling, som kan betyde en markant forøgelse af antallet af boliger i Rødovre. Alene i Korsdalskvarteret kan der måske flytte op til 3.500 nye borgere til. Derudover bliver der mulighed for en række nye arbejdspladser - især indenfor administration, service og liberalt erhverv, beretter Rødovres borgmester, Erik Nielsen, i forordet til Rødovre Kommunplan 2014.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Byudvikling for milliarder i Gladsaxe. Konferencen afholdes d. 15. januar 2015.

Borgmesteren har ved flere lejligheder givet udtryk for et ønske om, at der etableres en metrostation i Rødovre, og han ser den nye bydel omkring Korsdalskvarteret som en oplagt lokation for stationen.

Planen er, at den nye bydel udvikles i overensstemmelse med Coops grundværdier. Det indebærer, at bydelen skal udvikles med ansvarlighed for miljøet og med omtanke for stedets egenart og de mennesker, der skal bruge bydelen. Endeligt skal bydelens arkitektur og byliv være præget af nytænkning og af borgernes indflydelse på byens liv.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Planloven - effektiv håndtering - regler og løsninger. Konferencen afholdes d. 8. januar 2015.

Kommunen ønsker at ændre bygningshøjden i området fra 2-5 etager til 8 etager med henblik på at skabe et varieret udbud af byggeri både i forhold til type, arkitektur og etagehøjde, ligesom kommunen ønsker, at bebyggelsesprocenten for området ændres fra 80 til 85 procent.

Visionen er, at skabe en ny bydel med seniorboliger, familieboliger, bofællesskaber og lignende, samt nye arbejdspladser indenfor service og administration og gerne mange nye innovative arbejdspladser.

Kaffetårnet, der er udpeget som bevaringsværdigt, skal indgå som et centralt element i den nye bydel – som et landmark.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032