Kombinationen af flere skilsmisser og studerende har fået antallet af singlehusstande til at stige med 44 procent siden 1980'erne.

Kigger man i boligmarkedsstatistikkerne har tendensen de sidste 30 år været, at flere vælger at bo alene. Mens der i 1986 var registreret 714.977 singlehusstande, er det tal i 2019 steget med 44 procent til godt 1 million husstande med kun en person. Det fremgår af en opgørelse fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

- Siden 80'erne er skilsmisseraten kun gået en vej, og det stigende antal forliste ægteskaber kan selvfølgelig ses i statistikken, siger Nyboligs direktør, Peter J. Mattsen.

Han peger også på det det øgede antal studerende, som er kommet til i perioden.

NB! Bofællesskaber og nye boformer. Konferencen afholdes d. 28. november 2019.

- Langt flere flytter til de store byer for at studere i dag, hvor man tidligere i højere grad blev hængende og etablerede en familie i den by, hvor man var vokset op, og vi kan se på demografien, at mange singler bor i de store byer, og det har i den grad haft betydning for udviklingen, siger Peter J. Mattsen.

Det høje antal singlehusstande er ifølge ham dog også forbundet med en række udfordringer.

- Det er ikke let at finde en singlebolig i de store byer, især ikke på en SU, derfor har vi også set et boom i forældrekøb og deleboliger de seneste mange år, og det er vores vurdering, at den udvikling kommer til fortsætte, indtil der for alvor bliver bygget flere mindre, billige boliger, siger Peter J. Mattsen.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030