Den 6. december 2017 var der grundstensnedlæggelse på Tulip-grunden i Brabrand i Aarhus, hvor der skal bygges 300 nye boliger til en værdi af cirka 700 millioner kr. Det er entreprenørvirksomheden A. Enggaard og pensionsselskabet PKA, der står bag det nye boligområde.

Tulip-slagteriet i Brabrand lukkede ned for produktionen i 2008, og siden har der ikke været aktivitet på grunden, mens bygningerne har stået nedslidte og faldefærdige. Men nu skal området forvandles til et moderne boligområde med 300 nye boliger herunder 30 almene familieboliger og 36 almene ungdomsboliger, som boligforeningen Lejerbo Aarhus skal stå for. Det nye boligområde har en samlet værdi på 700 millioner kr.

Den 6. december 2017 blev den officielle grundstensnedlæggelse til boligområdet foretaget, hvor der frem til slutningen af august 2020 vil blive opført både rækkehuse, dobbelthuse, etagehuse og grønne områder. Det glæder man sig over hos entreprenørfirmaet A. Enggaard, der står bag det nye boligområde med pensionsselskabet PKA.

NB! JYLLAND: FINANSIERING af ejendom. Kurset afholdes d. 23. januar 2018.

- Området i Brabrand går i øjeblikket igennem en forvandling fra råt industrikvarter til et moderne boligområde med mange attraktive muligheder omkring sig som eksempelvis Aarhus Ådal og Brabrand by. Det kommer både unge og børnefamilier til at få stor glæde af, mens vi samtidig har reserveret en række af boligerne til almene boliger, som Lejerbo køber. Således integrerer projektet også almene boligselskaber i byudviklingen og bidrager til en bred beboersammensætning, siger Dan Pilgaard Nielsen, ingeniør ved A. Enggaard, der skal stå for entreprisen af projektet.

PKA er glade for det produktive samarbejdet med A. Enggaard og ser frem til at skabe et helt nyt boligområde i Aarhus.

NB! Jylland: Risikostyring og forsikring af byggeri. Kurset afholdes d. 23. maj 2018.

- Vi ser frem til at skabe et nyt byområde i Brabrand, der understøtter den positive udvikling i Aarhus. Sammen med A. Enggaard har vi fokus på at bygge forskellige boligformer og skabe spændende grønne områder på den gamle Tulip-grund, og det vil skabe et mangfoldigt byområde, som både kommende beboere og aarhusianere generelt vil få glæde af, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Foruden Tulip-grunden samarbejder de 2 parter også om yderligere 1.800 boliger i Aarhus; i Ceresbyen, på Skejbyvej og ved Godsbanen.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter