Tulip Food Company solgte i 2008 en 133.400 kvm store grund på Høiriisgårdsvej i Brabrand til udviklingsselskabet Høiriisgård Invest, og i 2014 blev grunden videresolgt til A. Enggaard. Efter 9 års lokalplanlægning er der nu udsigt til, at byggeriet af 300 boliger kan sættes i gang.

9 år efter lanceringen af et boligprojekt på på den tidligere Tulip-grund i Brabrand er Teknik og Miljø i Aarhus ifølge JP Aarhus nu klar med den endelige indstilling til byrådet, som herefter skal beslutte, om der skal gives tilladelse til byggeri af 300 boliger og en daginstitution på grunden. Asger Enggaard, direktør i A. Enggaard, glæder sig til at komme i gang med byggeriet, så snart byrådet har godkendt lokalplanen.

- Det har været en lang proces, men der er lavet en god plan for området, som vi tror bliver attraktivt for blandt andet børnefamilier. Boligerne bliver ikke for store og ikke for dyre. Hverken at eje eller leje, siger Asger Enggaard til avisen og oplyser, at halvdelen af byggeriet bliver ejerboliger.

Planlægningen af området har strukket sig over 9 år af flere årsager. I 2009 udpegede Aarhus Kommune en stor del af arealet som naturbeskyttet område, og skråningerne, som har udsigt over Brabrand Sø, blev taget ud af projektets byggeareal.

I 2015 blev boligprojektet sendt i den første høring blandt naboerne, hvilket affødte flere protester. Blandt andet krævede Trafikgruppen Sikker Skolevej Brabrand ændret adgangsvej til de nye boliger på Tulip-grunden. Borgerprotester resulterede i, at punkthuse i 6 etager ikke længere er en del af projektet. I stedet er planerne endt med bebyggelse i varieret højde fra 2-4 etager.

I efteråret 2016 foreslog Brabrand Aarlev Fællesråd, at trafikforholdene på området ændres, samt at der etableres en tunnel med udkørsel til Silkeborgvej vest for Netto. Tunnelen er dog ikke med i den endelige lokalplan.

De fleste eksisterende bygninger på grunden ventes nedrevet, men en gammel fabriksbygning bevares. Ifølge JP Aarhus har A. Enggaard har endnu ikke fundet den rigtige funktion til den gamle fabriksbygning.

Området rummer derudover en direktørbolig, som er tegnet i 1959-60 af arkitekterne Knud Blach Petersen & Herbert Jensen. Bygningen, som er funktionalistisk, er opført i beton og træ og krager ud over den markante skrænt i lokalplanområdet. Direktørboligen er i dag nedslidt og faldefærdig, men lokalplanen sikrer, at boligen kan renoveres og bevares i sit oprindelige udtryk.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS