13 bud er blevet til 3 i konkurrencen om at tegne rammerne for fremtidens psykiatri i Vest på 16.900 kvm. Psykiatriklyngen i DNV-Gødstrup, som de 3 vindere kæmper om at blive totalrådgivere på, er budgetteret til 381 millioner kr., som ligger udover DNV- budgettet på 3,15 milliarder kr. Byggeriets i alt 3 faser skal efter planen stå færdigt i 2020 og den 1. fase på 90.500 kvm skal allerede tages i brug i 2017.

Efter en åben idékonkurrence går 3 bud nu videre til en forhandlingsfase, hvor forhandlinger med bygherren og tilretninger af konkurrenceforslagene skal føre frem til, at en endelig vinder af totalrådgivningsopgaven for byggeriet af Psykiatriklyngen i DNV-Gødstrup kan udpeges.

De 3 vindere er:

•    Steen Palsbøll Arkitekter
•    OP Arkitekter med Arkitema Arkitekter og Moe A/S
•    SMAK Architects med AART Architects og Nordic – office of Architecture.

Byggeriet til 381 millioner kr. samler psykiatrien i Midt- og Vestjylland – både geografisk og på tværs af voksen-, børne- og ungdomspsykiatrien. Psykiatriklyngens bygninger er på ca. 14.800 kvm, og dertil kommer yderligere 2.100 kvm, som bliver placeret inde i den somatiske del af Det Nye hospital i Vest, Gødstrup. I næste fase af konkurrencen skal forslagene tilrettes og på ny bedømmes, inden den endelige vinder udpeges i oktober 2014.

Formålet med DNV-Gødstrup er at forene 5 hospitalsmatrikler i et samlet hospital med en fuldt udbygget fælles akutmodtagelse med fokus på produktivitet og effektiv drift. I alt skal byggeriet være 130.000 kvm og økonomien for DNV-Gødstrup ligger på i alt 3,531 millioner inklusiv psykiatriklyngens budget.

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Udvikling af Hillerød Hospital. Konferencen afholdes d. 2. juni 2014

NB! ByensEjendom afholder konferencen: Byudvikling for milliarder i Danske vækstbyer 2015-2025. Konferencen afholdes d. 22. maj 2014 i forbindelse med Copenhagen Property Summit den 21.-22. maj, hvor 1000 ejendomsaktører fra Danmark og norden mødes til årets største branchemesse COPSUM2014.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne