De 2 godser bag Agro-Alliancen begynder efter årets høst at drive 225 hektar med agerjord hos Brahetrolleborg Gods. Aftalen er første led i Agro-Alliancens strategi om at udvide jordarealet, og i det hele taget at tænke nye landbrugspartnerskaber og forretningsmodeller for dyrkning af jord.

Ravnholt og Egeskov godser uddelegerer nu planteproduktionen til et nyt og fremtidssikret driftsfællesskab, Agro-Alliancen, der i alt skal drive godt 2.100 hektar markbrug.

Optakten til dannelsen af Agro-alliancen mellem markbruget på Ravnholt Gods og Egeskov Gods stammer ifølge Egeskov Gods’ ejer Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille fra genansættelsen af Bo Jensen i sommeren 2016 som driftsleder.

– Jeg var kommet i en situation, hvor min daværende driftsleder i sommeren 2016 efter 2 år i jobbet ønskede nye udfordringer, og derfor ringede jeg til Bo Jensen, som gennem 13 år indtil 2014 havde været driftsleder på Egeskov Land- & Skovbrug.

– Bo Jensen, der på dette tidspunkt var ansat i en international forædlingsvirksomhed, kunne godt lokkes tilbage på betingelse af, at der blev lagt en mere langsigtet strategi for markbruget på godset.

– Jeg har altid sparret fantastisk godt med Bo Jensen, så efter en weekend med intense drøftelser om Egeskovs fremtid fik vi en aftale. Bo Jensen blev ansat, og vi gik straks gennem efteråret i gang med at kigge på en mere langsigtet udvikling af Egeskovs samlede agro-afdeling, forklarer Michael Ahlefeldt situationen.

Tænk lige på mig

En anden skelsættende begivenhed skete i oktober måned, hvor Michael Ahlefeldt ved et såkaldt 12-mandsmøde (under Sektionen for Større Jordbrug, Landbrug & Fødevarer) fortalte sine kolleger om det nu påbegyndte arbejde med den strategiske udvikling af godsets markbrug, Egeskov Agro.

– Tænk lige på mig, når I skal videre med arbejdet, indskyder godsejer Christian Sehestedt Juul fra Ravnholt lige på vejen ud af døren fra 12-mandsmødet.

To dage senere ringede Michael Ahlefeldt til sin kollega på Ravnholt.

Christian Sehestedt Juul er, efter faderens død i 2016, netop blevet eneejer af Ravnholt Gods efter en halv snes år i et I/S-samarbejde. I den nye situation var han netop ved at opdatere det strategiske grundlag i de allerede eksisterende strategier for det store østfynske gods.

Ravnholts markbrug på 1.300 hektar udgør godt halvdelen af det samlede tilliggende, mens markbruget på Egeskov udgør godt 800 hektar ud af de 1.150 hektar jordtilliggende.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder