Byggematerialeleverandøren Cembrit har leveret 2.000 kvm af virksomhedens modulplader til 28 carporte og skure som en del af et større boligprojekt i Nordborg på Als, hvor Hjortgaard Byggeri netop nu er i fuld gang med opførelsen af 62 nye rækkehuse.

I øjeblikket er 62 nye rækkehuse ved at blive bygget for Boligselskabet Danbo i Nordborg på Als. Projektet blev påbegyndt i september 2017, hvor de eksisterende boligblokke blev revet ned, og på nuværende tidspunkt står de fleste af rækkehusene klar. Det er Hjortgaard Byggeri, der er entreprenør på byggeriet, imens Arkitekterne Blaavand & Hansson er de rådgivende arkitekter.

I forbindelse med de nye rækkehuse opføres 28 carporte og skure, og til dem har man blandt andet valgt at benytte materialer fra Cembrit, der er Danmarks største leverandør af løsninger i fibercement til tag og facade. Cembrit har således leveret 2.000 kvm modulplader, der i sin enkelthed er mindre og tilpassede udgaver af virksomhedens facadeplader. Til dette projekt har man valgt pladen Cembrit Solid i farven sort til facader på carporte og skure og som underbeklædning i carportene.

- Indtil videre er projektet forløbet fint og planmæssigt, og hvis vi fortsætter på denne måde, skulle vi gerne være færdige til sommer. I forhold til carportene og skurene har det været en fordel, at Cembrits plader blev leveret tilskåret og kantforseglede fra fabrikken, så de passede perfekt til vores mål. Det sparede os for arbejdet med at stå og skære til på byggepladsen, hvilket gjorde processen lettere for os, fortæller byggeleder på projektet, Jon Fisker fra Hjortgaard Byggeri.

NB! Vejle: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. marts 2020.

Cembrits modulplader blev lanceret sidste år for netop at leve op til den øgede efterspørgsel på tilpassede løsninger, der minimerer spil og tidsforbrug på byggepladsen, og salgskonsulent hos Cembrit, Søren Beier, er meget tilfreds med at se produktet i anvendelse hos Danbo Boligforening.

- Vi er glade for at have leveret modulplader til Boligselskabet Danbos spændende projekt, som foreløbig har opnået et flot resultat, hvor der hverken er gået på kompromis med funktionelle kvaliteter eller æstetik. Pladerne er let anvendelige under byggeprocessen, da der ikke er behov for yderligere tilskæringer eller kantforsegling på byggepladsen. Det medvirker samtidig til det flotte udtryk, da man mindsker risikoen for fejl og ikke mindst slipper for skærestøv på pladerne. Desuden kræver pladerne efterfølgende kun minimal vedligeholdelse til glæde for beboerne, siger han.

Projektet forventes at løbe indtil juni-juli 2019, hvor alle 62 rækkehuse, inklusive 28 carporte og skure, forventes at stå klar.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter