2 ansatte i Forsvarets Ejendomsstyrelse er blevet politianmeldt for omfattende bedrageri. Rigsrevisionen kritiserer Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, fordi dokumentationen for indkøb har været mangelfuld, misvisende eller ikke eksisterende.

Der har været brud på almindelige regnskabsregler i 75 procent af indkøbene og der er betalt for varer og tjenesteydelser, som ikke er blevet leveret.

80 procent af de fejlbehæftede indkøb er blevet bestilt og betalt i december og først leveret året efter. Så snart pengene er ude af kassen, så kan det være svært at kontrollere, om varerne rent faktisk leveres, skriver Altinget.dk.

Undersøgelsen viser, at der ikke har været klare, skriftlige forretningsgange i Ejendomsstyrelsen, der beskriver en funktionsadskillelse, hvor mindst 2 medarbejdere er inde over hvert indkøb. Desuden hersker der tvivl om, hvorvidt Ejendomsstyrelsen har leveret fyldestgørende og korrekte oplysninger. Rigsrevisionen har desuden konstateret, at Ejendomsstyrelsen i flere tilfælde har givet Rigsrevisionen urigtige oplysninger i forbindelse med undersøgelsen.

- Jeg er rystet over at læse Rigsrevisionens kritik af Ejendomsstyrelsens indkøb i 2018. Det er en meget alvorlig kritik, som jeg selvsagt kommer til at handle på. Ejendomsstyrelsen forvalter store midler på borgernes vegne, og derfor skal der selvfølgelig være styr på kontrol og dokumentation af alle indkøb, udtaler forsvarsminister Trine Bramsen (S) i en pressemeddelelse.

- At Rigsrevisionen har kunnet konstatere, at Ejendomsstyrelsen har givet urigtige oplysninger er helt og aldeles uacceptabelt. Vi skal til bunds i, hvor udbredt den manglende kontrol og dokumentation har været, hvad der er sket, og hvilke skærpede initiativer og tiltag, der er behov for. Jeg vil herefter tage stilling til de videre konsekvenser, udtaler hun videre.

TRÆ - etagebyggeri - udfordringer, løsninger og god økonomi. Konferencen afholdes d. 16. april 2020.

Forsvarsministeren har derfor besluttet at sende et rejsehold til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, således at der hurtigt kan blive ryddet op, lige som konkrete mistanker om dokumentfalsk er blevet meldt til politiet.

Statsrevisorerne offentliggøre Rigsrevisionens undersøgelse i morgen fredag.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) støtter og servicerer militære operative enheder og øvrige myndigheder under Forsvarsministeriet ved at levere og udvikle de fysiske rammer, som er nødvendige for deres virke.

Ejendomsstyrelsen varetager Forsvarets bygge-, anlægs- og vedligeholdelsesprojekter. Ejendomsstyrelsen har det overordnede ansvar for viceværtsskabet på alle Forsvarets etablissementer, herunder kantinedrift, rengøring, arealpleje og affaldshåndtering.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har tillige ansvaret for drift og vedligeholdelse af Forsvarets skove og naturarealer og er ansvarlig for miljø- og energiområdet i Forsvaret. Styrelsen står for køb og salg af Forsvarets ejendomme samt administrationen af Forsvarets 700 lejeboliger.

Via lokale driftsområde varetager Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse de praktiske opgaver på kasernerne, flyvestationer og flådestationerne. Brugere og kunder kan altid henvende sig til via en lokal ”desk” og få rådgivning og hjælp.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses ledelse og stab er placeret i Hjørring med decentral tilstedeværelse spredt over landet.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS