Byggeplanlægningen er nu gennemført for Fyn fra Skrillinge Strand i Middelfart Kommune, gennem Assens Kommune, Odense Kommune, Faaborg-Midtfyn Kommune til Ullerslev i Kerteminde Kommune.

Energinet har den 15. oktober 2020 anmodet Erhvervsstyrelsen om godkendelse af ændringer af arealreservationer for Baltic Pipe-rørføringen (Læs: nye områder)

Landsplandirektiv for Baltic Pipe udlagde oprindelig relativt store arealer til midlertidige arbejdspladser.

Behovet har vist sig at være væsentlig mindre, men der er behov for at flytte enkelte midlertidige arbejdspladser eller lade andre udgå helt, ligesom der er behov for helt nye arbejdspladser.

Ændringerne drejer sig i alt om 18 områder.

Som Energinet lakonisk skriver: Ændringer sker uden for matrikler udpeget I landsplandirektivets bilag A.

Baggrund

Landsplandirektiv for Baltic Pipe udlægger arealreservation til en ny gastransmissionsledning fra den jyske vestkyst i Varde kommune til Faxe Bugt samt arealer til midlertidige arbejdspladser hen over Jylland, Fyn og Sjælland.

Godkendelse af mindre ændringer i arealreservationerne i landsplandirektiv for Baltic Pipe, jf. § 4, i landsplandirektivet Bekendtgørelse nr. 713 af 09/07/2019 - Landsplandirektiv for Baltic Pipe - blev udstedt, før Energinet havde mulighed for at detailplanlægge projektet, herunder indgå i dialog med lodsejere og undersøge, hvilke krav myndighederne ville stille ved krydsning af veje, jernbaner eller vandløb.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.