I stedet for en arkitektkonkurrence og et lønligt håb om at sælge byggeretter bagefter, så udbydes arealet til en projektudvikler, der vil komme med en god udviklingsplan og bebygge området.

Gribskov Kommune udbyder et 160.000 kvm byudviklingsområde syd for Gilleleje til salg, som i dag bruges til landbrug og skal udvikles til boliger.

Byudviklingsområdet Gilleleje Syd er inddelt i 2 delområder, Gilleleje Syd 1 og Gilleleje Syd 2, hvoraf Gilleleje Syd 2 udvikles først.

Gilleleje Syd 2 er på 126.000 kvm, hvoraf de 79.000 kvm er ejet af Gribskov Kommune. Resten af Gilleleje Syd 2 (den sydlige del) er privat ejet.

Gilleleje Syd ligger umiddelbart syd for eksisterende bebyggelse i Gilleleje, der i dag er afgrænset af Parkvej.

Området er mod øst afgrænset af Søborg kanal og Gilbjergskolen. Der er ved en bro over Søborg kanal adgang til Gilbjergskolen og der er stiforbindelse til Gilleleje midtby.

Mod vest afgrænses området af jernbanen. Trinbræt til Lokalbanen mellem Hillerød og Gilleleje (med forbindelse til Helsingør) ligger umiddelbart nord for Parkvej.

Mod nord er boligbebyggelse og nyt plejehjem. 

Byrådet indbyder aktører til at komme med et bud på en udviklingsplan, som giver forkøbsretret til arealet. Arealet forventes udbudt til salg i sensommeren 2020.  

Fristen for spørgsmål  er 7. januar. Deadline for bud er 16. januar 2020 og den 28. januar udpeges vinderen.

I 2021 udarbejdes plangrundlaget af kommunen og ultimo 2021 vedtages planen politisk, så byggeprojektet kan gå i gang i 2022.

De første boliger vil være klar i 2023.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS