Der er kommet 80.000 flere singlehusstande til siden 2018. Mindre boliger står derfor i høj kurs i et marked, hvor de fleste boliger er store, og hvor mere en million danskere nu bor alene.

Hvis antallet af singlehusstande bliver ved med at stige, som det har været tilfældet de sidste 5 år, kan vi komme til at mangle boliger. Sådan lyder det fra ejendomsmæglerkæden Estate, der har analyseret tal fra Danmarks Statistik, som viser, at antallet af singlehusstande fra 2018 til 2022 er steget med 82.860 godt 1,1 million i 2022, eller hvad der svarer til godt 16.000 ekstra singlehusstande om året.

Ifølge mæglerkæden er det en overset tendens, som bør tænkes ind, når man planlægger fremtidens byggeri.

Microliving - tiny houses, nyeste trends. Konferencen afholdes den 30. marts 2023.

- Når fremtidens boligpolitik bliver udviklet og besluttet, handler det typisk om flere billigere boliger og om at sikre, at der er nok boliger til en stigende befolkning. Men vi bliver også nødt til at kigge på, hvor mange vi bor i vores boliger og dermed hvor mange boliger, vi hver især lægger beslag på. For med et stigende antal husstande med kun en person kan behovet for flere boliger blive markant større end forventet, siger Thomas Hovgaardder er presseansvarlig i Estate.

Flertallet af danske boliger er designet til husstande bestående af mere end en person, så fortsætter udviklingen, hvor flere vælger at bo for sig selv, kommer boligmassen til at være utidssvarende, vurderer Thomas Hovgaard.

- Der er ikke særlig mange små boliger i Danmark. Og faktisk er flertallet af de nye boliger, der bliver opført, store og beregnet til flere end en person. De fleste vil nok mene, at 150 kvm eller derover er lige i overkanten til en person, og når det samtidig er en bunden opgave at spare på energien for at mindske klimabelastningen, bør vi nok kigge mere på, hvor meget opvarmet plads vi forbruger per person i vores boliger, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS