Efter flere end 125 år i skjul bag både forhus og mellembygninger er Valencia på Vesterbrogade 32 i København nu igen synlig for offentligheden. Den historiske bygning blev indviet af kong Frederik 7. i 1861 som ølhallen Thors Hal, og var siden dansehal og varieté helt frem til begyndelsen af 1980’erne.

Efter en langvarig ombygning og modernisering er Valencia på Vesterbrogade genåbner som kursus- og mødecenter for advokatbranchen, ligesom bygningen huser brancheforeningen, Danske Advokater. Dreyers Fond har stået for renovering og modernisering af Valencia, hvor forbipasserende nu igen kan kigge ind fra Vesterbrogade til den gamle ølhal og varieté.

Bygningen ejes af Dreyers Fond, der har udviklet projektet i samarbejde med Dorte Mandrup Arkitekter. Oprindeligt stod ølhallen frit mod Vesterbrogade, men allerede omkring 1890 var hallen skjult af omkringliggende bygninger. Under renoveringen er blandt andet en mellembygning revet ned, så den gamle facade igen er synlig. Samtidig er der etableret et glasparti i forhuset på Vesterbrogade, så forbipasserende kan få et kig ind til den historiske facade, der er tegnet af Tivoli-arkitekten H.C. Stilling.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Byudvikling for 30 milliarder - nye udviklingsområder i Valby. Konferencen afholdes d. 30. september 2014

- Der er på sin vis tale om en af Københavns mest velbevarede og historiske hemmeligheder. Bygningen har ligget fuldstændig skjult bag andre bygninger og ejendomme og har på den måde været usynlig i mange, mange år. Det er én af de få tilbageværende oprindelige bygninger fra den tidlige udbygning af Vesterbro, som nu er moderniseret, så den fremstår som én af de mest attraktive ejendomme i området, siger Bo Rygaard, direktør for Dreyers Fond.

Hallen var i over 100 år rammen omkring et af Danmarks mest populære forlystelsessteder. Efter starten som ølhallen Thors Hal blev stedet omdannet til dansesalonen Figaro. I tiden omkring første verdenskrig blev stedet ombygget til luksusvarietéen Palais de danse og fra slutningen af 20’erne var stedet i en årrække kendt som ”Skandinaviens største varieté og dansepalads”. Valencia er en af de få tilbageværende bygninger fra den tidlige udbygning af Vesterbro.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030