I Gladsaxe anklager 15 købere af projektlejligheder i Tobaksbyen selskabet Maycon for byggesjusk. Boligerne er opført af et projektselskab, der er datterselskab til Maycon, og beboerne frygter derfor en konkurs, så de ikke kan gøre krav om erstatning gældende.

Maycon købte for flere år siden en række bygninger i Gladsaxe, som tidligere blandt andet har huset produktions- og kontorlokaler for British American Tobacco og House of Prince, med henblik på at omdanne dem til boliger.  En del af kontorhusene er blevet ombygget og solgt som projektlejligheder, men ifølge Børsen er ikke alle beboere tilfredse med standarden.

Beboerne har betalt mellem 2,6 og 3,8 millioner kr. for lejlighederne på mellem 95 og 143 kvm i Bygning T, men de oplever problemer med varmeforsyning, ventilation, utætheder i vinduer og døre samt manglende koldt vand. Samtidig frygter de, at de ikke kan gøre erstatningskrav gældende, da boligerne er opført af projektselskabet TB Bolig, der er datterselskab til Maycon.

- Vi frygter, at projektselskabet krakker, og at vi står uden mulighed for at gøre krav gældende. Der er ganske vist en forsikring, men med en selvrisiko på 10.000 kr. per skade, siger Anders Schjerning, der er blandt boligejerne, til avisen.

Bjarne Mayland, der har opbygget Maycon, der har hans søn Anders Mayland som administrerende direktør, afviser dog, at projektselskabet vil krakke. Han ærgrer sig over utilfredsheden blandt beboerne.

- Vi har haft projektet ude i totalentreprise, og der er kommet klager. Vi kan kun beklage, at totalentreprenøren ikke fik bragt sine ting på plads, men efterfølgende er der blevet fulgt op på klagerne, siger han til Børsen.

Boligerne blev opført af Ascon, men samarbejdet blev bragt til ophør på grund af uenigheder, og Maycon har siden arbejdet på at udbedre problemerne med blandt andet varmeforsyningen.

Flere projekter er i øvrigt på tegnebrættet i Tobaksbyen. Tobaksbyen indgik i begyndelsen af 2017 aftale med Casa om betinget køb af en 34.000 kvm stor bygning, hvor der opføres hotel, detailbutikker – heriblandt dagligvarebutik, samt 6.000 kvm parkering som blandt andet er reserveret til Company House‘ medarbejdere.

Domus Nova ved Kim Dencher Johansen har købt retten til byggeri af 260 boliger og er i fuld gang med at forberede det samlede byggeri. Endeligt opfører Gefion Group 172 studieboliger, mens en udvikler i samarbejde med Mangor & Nagel står bag et nyt kontorhus.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS