Inden længe kan opførelsen af 13.000 kvm lejligheder i Aarhus C begynde. Det er en klynge af udtjente kommunale administrationsbygninger i Valdemarsgade, som bliver fjernet og erstattet med boliger. Schmidt Hammer Lassen har tegnet projektet for CASA.

Tidligere kommunale administrationsbygninger i Valdemarsgade bliver til private lejligheder. Nærmeste nabo bliver det tidligere kasernehospital, som bliver lavet om til almene boliger.

- Vi får nye boliger og et smukkere og mere sammenhængende område, så projektet rammer rigtigt på mange af de faktorer, som vi gerne vil udvikle Aarhus efter, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Det nye byggeri vil udelukkende indeholde private lejligheder, mens det tidligere kasernehospital fra 1880, som støder op til området, bliver bygget om til 22 almene familieboliger. På den måde bliver der skabt et godt og blandet kvarter.

NB! Jylland: Rådgivers honorering og erstatningsansvar. KURSUS. Seminaret afholdes d. 22. marts 2017.

- Vi blander private lejligheder med boligforeningsboliger. På den måde bygger vi et område i social balance. Omdannelsen af kasernehospitalet sker med respekt for ejendommens oprindelige karakter, og vi bevarer på den måde en del af byens historie. Samtidig udnytter vi bygningen til at dække et af byens største behov. Behovet for gode og billige boliger, siger Kristian Würtz.

Lokalplanen for byggeriet blev vedtaget onsdag den 22. februar 2017. Nybyggeriet opføres i varierende etageantal med 6 etager mod vest ved Lønvejen, hvor terrænet er lavest og falder gradvist til henholdsvis5 etager mod øst mod kasernehospitalet og 4 etager mod Valdemarsgade, hvor terrænet er højst. Kasernehospitalet blev oprindeligt bygget som et infirmeri og var et led i det omfattende kasernebyggeri, der blev bygget i 1800-tallets Aarhus.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter