Der er afsat 100 millioner til bredbånd til 107.000 boliger, virksomheder og sommerhuse i landzone og sommerhusområder.  

Bredbåndspuljen 2020 åbner nu for ansøgninger til bredbåndsprojekter i landzone- og sommerhusområder, hvor der ikke er udsigt til at få hurtigt bredbånd på kommercielle vilkår.

Man skal slå sig sammen lokalt og organisere et projekt, som kan søge om tilskud.

Deltagerne skal selv mindst 4.000 kr. i gennemsnit per adresse. Det samme skal den bredbåndsudbyder, som skal stå for udrulningen i projektet.

93 procent af alle boliger og virksomheder har i dag adgang til bredbåndshastigheder på mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload. Dette skyldes først og fremmest en lang række udbydere, der har rullet bredbånd ud til danskerne på kommercielle vilkår.

Der er imidlertid en restgruppe, som ikke har udsigt til, at markedet vil sørge adgang til hurtigt bredbånd. Derfor giver den statslige bredbåndspulje mulighed for at søge om tilskud til etablering af hurtigt bredbånd i lokalområder, hvor dækningen er meget dårlig – og hvor der ikke foreligger planer for bedre dækning inden for 3 år.

- Bredbåndspuljen er målrettet boliger, virksomheder og sommerhuse i landzone eller sommerhusområder. Fra Energistyrelsens side står vi klar med vejledning til de ildsjæle, som nu skal i gang med at forberede deres lokale bredbåndsprojekt, siger kontorchef i Center for Tele, Signe Schmidt.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.