Ejendomspriser påvirkes af om netforbindelser er gode: 94 procent af boliger og virksomheder i Danmark har nu adgang til høje bredbåndshastigheder på 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload. Det viser Energistyrelsens bredbåndskortlægning 2020.

De 94 procent er en stigning på 1 procent siden 2019. I flere kommuner er der noget, som kan betegnes som fuld dækning, hvor over 99 pct. af kommunens boliger og virksomheder har adgang til de pågældende hastigheder. Det er primært i Jylland der er fuld dækning.

Udviklingen glæder kontorchef i Energistyrelsen Signe Schmidt:

”Vi ser nu, at flere kommuner er så godt som fuldt dækket med høje hastigheder, hvor 97-98 pct. af boliger og virksomheder har bredbåndsdækning med hastigheder, som overstiger 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.”

Der er 10 kommuner som har fuld dækning: Esbjerg, Fredericia, Haderslev, Hvidovre, Kolding, Læsø, Skanderborg, Solrød, Varde og Vejen.

Fart på fiberudrulningen

De seneste år har flere teleselskaber udmeldt omfattende planer om udrulning af særligt fiberbredbånd til danskerne. Andelen af boliger og virksomheder, der er dækket af fibernet, er således steget fra 68 pct. i 2019 til 72. pct. i 2020 på landsplan.

Det er de andelsejede fiberselskaber og de kommercielle udbydere, der står for udrulningen af fibernet. Og udrulningen af fibernet fortsætter: Teleselskabernes samlede investeringer er  steget med 23 pct. (1,5 milliarder) fra 2018 til 2019. 

Bedre dækning i sommerhusområder

Også sommerhusejere nyder gavn af bredbåndsudrulningen: Fra 2017 til 2020 er andelen af sommerhuse med adgang til 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload steget fra 52 procent til 73 procent.

 


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning