Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har bedt Vejdirektoratet om at se på mulighederne for at anlægge en ren vejforbindelse over Kattegat til 58 milliarder kr. Ifølge 10 fynske borgmestre vil en eventuel bro medvirke til en uønsket centralisering omkring Aarhus og København.

Samtlige fynske borgmestre har ifølge Fyens Stiftstidende skrevet under på et brev, hvor de gør de klart, at en eventuelt kommende fast forbindelse mellem Hou ved Aarhus og Røsnæs på Sjælland ikke er ønsket.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 28. november 2018.

- Med udmeldingen om en mulig Kattegatbro skaber man en skæv udvikling i Danmark. Vi er på Fyn rigtigt glade for regeringens resultater i forhold til at skabe et bedre Danmark i balance. Med en eventuelt Kattegatbro vil dette arbejde blive negativt udfordret. Resultatet vil blive en kraftig centralisering omkring aksen København - Aarhus, skriver borgmestrene ifølge avisen.

De 10 fynske borgmestre mener i stedet, at regeringen bør rette fokus på at få udvidet med et 3. spor på Vestfyn og Syd om Odense til gavn for sammenhængskraften i hele Danmark.

Læs mere om genberegninger af en fast forbindelse over Kattegat her.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder