Lejerbo Kolding har stukket spaden i jorden til 83 ungdomsboliger fordelt på 3.350 kvm i den nye bydel Design City. Boligerne ventes klar til indflytning i den 1. september 2015.

Den 26. august 2014 tog Koldings borgmester Jørn Pedersen sammen med formand for Lejerbo Bent Jacobsen 1. spadestik til de 83 almene ungdomsboliger, der udgør 1. etape af projektet Campus Living Kolding på i alt 6.000 kvm.

Halvdelen af boligerne i det 3.350 kvm store byggeri bliver 1-værelses lejligheder, mens den øvrige halvdel får 2 værelser. Rambøll er totalentrepenør på projektet, som Tegnestuen Mejeriet har sat stregerne til.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Campusbyggeri for 6 milliarder i Aarhus og Aalborg. Konferencen afholdes d. 3. september 2014.

- Bygningen vil med sin høje del på 6 etager danne ”ryg” ud mod Skamlingvejen og vil med en skrå faldende tagflade åbne sig op ind mod Design City og mod bymidten. Parkering til cykler og biler, depotrum og andre sekundære rum er placeret under opholdsdækket og i kælderrum. Opholdsarealerne vil dels blive placeret i det løftede gårdrum og dels på taget af bygningens lave del ind mod det kommende by-strøg, oplyser Tegnestuen Mejeriet.

- Når etape 2 er udført vil karréen danne et indre beskyttet gårdrum. Bygningen bliver et stærkt og synligt pejlemærke i den nye tætte bydel, der nu er ved at vokse frem, beretter arkitekterne videre.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Trekantområdet og Kolding investerer 62 milliarder i byudvikling frem til 2025. Konferencen afholdes d. 25. november 2014

Design City Kolding er et privat byudviklingsprojekt med fokus på design, innovation og forskning. Bydelen er i fuld gang med at blive realiseret centralt i Kolding og midt i det østjyske vækstområde. Visionen er at skabe en ny, levende bydel i Kolding by, hvor virksomheder, institutioner og organisationer kan udvikle sig side om side med beboerne i områdets boliger. Blandt andet flytter 1.400 elever fra Kolding HF & VUC i 2015 ind i et 5.000 kvm nybyggeri, der opføres i det nordøstlige hjørne af den nye bydel, som også skal rumme butikker og restauranter.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS