Fremover vil der blive givet større støtte til ungdomsboliger under 45 kvm og familieboliger under 85 kvm, mens støttebeløbet bliver mindre for større boliger.

Den ændrede fastsættelse af maksimumsbeløbet for familie- og ungdomsboliger betyder eksempelvis, at et boligprojekt på 100 familieboliger på i gennemsnit 85 m², der opføres i hovedstaden, kan opføres til 217 mio. kr. Regnestykket er:

100 boliger * 365.000 kr + 8.500 kvm * 21.250 kr).

Ændringen er foretaget således, at den typiske ungdoms- og familiebolig med et boligareal på henholdsvis 45 m² og 95 m² (svarende til det gennemsnitlige boligareal for boligtyperne med tilsagn 2010- 2019) opnår et maksimumsbeløb, der stort set er identisk med den nugældende ordning.

Derimod medfører ændringen et højere maksimumsbeløb for hhv. familieboliger under 95 m² og ungdomsboliger under 45 m² og omvendt lavere maksimumsbeløb for hhv. familieboliger over 95 m² og ungdomsboliger over 45 m².

Ændringen i fastsættelsen af maksimumsbeløbet vil dermed alt andet  lige øge maksimumbeløbet for mindre familie- og ungdomsboliger og reducere det for større. Dette imødekommer, at opførelsesomkostningerne pr. kvadratmeter for mindre boliger alt andet lige kan være højere end for større boliger.

Ikrafttrædelse

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen forventer, at bekendtgørelsen træder i kraft den 8. april 2020, mens de foreslåede ændringer får virkning fra 1. oktober 2020. Dermed etableres en overgangsperiode på næsten et halvt år.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen anmoder om, at eventuelle bemærkninger sendes til bolig@tbst.dk senest den 20. marts 2020, mærket j.nr. BO0103-00050.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS