På en 180.000 kvm grund har Praksis Arkitekter tegnet et 3.200 kvm besøgscenter. Byggeriet starter i 2020 og skal stå færdig i december 2021. 

Grunden er ejetaf Stevns Kommune og siden december har Fonden Stevns Klint Besøgscenter afviklet en arkitektkonkurrence, hvor 4 arkitekter var udvalgt til at komme med det endelige bud:

Praksis Arkitekter konkurrerede med  Dorte Mandrup, Entasis og Henning Larsen Architects.  

- Det nye besøgscenter for Stevns Klint Verdensarv skaber en naturlig sammenhæng mellem havet og landskabet siger formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter, Per Røner.

Arkitektonisk fremstår centret med en klar reference til bruddets materialitet, idet kalksten anvendes som facademateriale.

Uden for besøgscentret kommer der til at gå en sti, som løber mellem 'UNESCO-væggen' med alle lagene i klinten samt kystlinjen, hvor klinten toner frem.  

I september 2019 findes en vinder af en konkurrence om selve formidlingen af verdensarven. 3 designhusene kæmper om opgaven:

* ART+COM Studios fra Berlin, 

* Event Communications fra London 

* Tinker Imageneers fra Utrecht. 

Baggrund

Stevns Klint Stevns Klint blev optaget som UNESCO Verdensarv i 2014, fordi det er det bedste sted i verden at se sporene fra den asteroide, der for 66 millioner år siden var medvirkende til at 50 % af alt liv på Jorden uddøde, også dinosaurerne. 

Boesdal Kalkbrud har været aktivt kalkbrud indtil 1978. I kalkbruddet står stadig Pyramiden, som blev brugt til opbevaring af knust kalk, en mindre tørrelade samt resterne af 2 skaktovne. 

Stevns Kommune fik i november 2015 dispensation til at opføre et besøgscenter inden for strandbeskyttelseslinjen. 

9 andre projekter rundt om i Danmark fik den samme dispensation, men besøgscentret for verdensarven er blandt de første, som realiseres. 

Opførelsen af et besøgscenteret er gjort mulig via en donation på 80 millioner fra A.P. Møller-fonden, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

 

 


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter