Der er afsat en anlægsbevilling på 771 millioner kr. til byggeriet, der skal opfylde en miljøcertificeringsstandard på guldniveau. Skoleprojektet ventes at stå færdigt i 2023.

Det bliver totalentreprenøren BAM Danmark i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll Rådgivende Ingeniører, der skal opføre et af Københavns største skoleprojekter til dato. Projektet har været sendt i udbud, hvor totalentreprenøren BAM Danmark blev tildelt opgaven på baggrund af pris, arkitektur, kvalitet og organisation.

BAM vandt det netop gennemførte udbud. I tildelingen er der lagt vægt på, at bygningen, som bliver nabo til Royal Arena, skal leve op til en vision om at skabe et fælles, kommunalt hus, hvor både elever, naboer og københavnere kan få gavn af faciliteterne i store dele af døgnets timer.

- Vi er utroligt stolte over – i samarbejde med vores arkitekter og rådgivere - at kunne bidrage til den videre udvikling af Øresundsregionen med dette ikoniske skoleprojekt, udtaler Managing Director i BAM Danmark, Bo Svendsen i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

Den nye skole bliver firesporet med skole, madskole, idrætshal og svømmehal. Opdraget er, at skolen skal danne ramme om en ny pædagogisk vision. Eksempelvis skal tagflader benyttes til udendørs undervisning og faglokaler, som samles i et værkstedstårn.

- Skolen er Københavns hidtil største skolebyggeri og er meget mere end blot en skole. Svømmehallen og idrætshallen inviterer københavnerne indenfor og vil myldre af liv - også efter skoledagen er slut. Jeg glæder mig meget til at give byen et nyt fællesrum for læring, sport og fritid, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Byggeri København er bygherre på skolebyggeriet, mens Københavns Kommune er projektejer, herunder Københavns Ejendomme, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen.

- Det er vigtigt at skabe rammer, der rummer hele børnelivet, når vi bygger nyt. Derfor glæder jeg mig over, at der med det nye byggeri i Arenakvarteret er tænkt over at binde skole, idræt, fritidsliv og madlavning sammen. Og så ser jeg frem til, at Ørestad snart får nye idrætsfaciliteter, som både kan bruges af elever og foreninger, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

BAM Danmark har været etableret på det danske marked i næsten 6 år og har stået i spidsen for totalentreprisen på flere større skoler og uddannelsesinstitutioner, blandt andet Europaskolen i Carlsbergbyen.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter