Endnu en projektudvikler har meldt sig på banen med skyskraberprojekter på Nordhavn. Her er der tale om 2 tårne på henholdsvis 330 og 190 meter. Sammen med en base skal tårnene rumme boliger, erhverv, hotel og detailhandel på i alt 283.000 kvm.

På samme sted som planen om det 280 meter høje H.C. Andersen Adventure Tower blev foreslået på Nordhavn har endnu en privat projektudvikler meldt sig på banen.

Projektet Great Northern Tower omfatter et tårn på 330 meter og 112.000 kvm samt et tårn på 190 meter og 31.000 kvm. Dertil kommer en 5 etagers base på 140.000 kvm. Byggeriet skal efter planen rumme blandede funktioner i form af boliger, erhverv, hotel og detailhandel.

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg skal tage stilling til både H.C. Andersen Adventure Tower og Great Northern på et møde den 19. juni 2017. Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller dog, at begge forslag afvises.

- Idet projekterne ikke er i overensstemmelse med Masterplanen for udviklingen af Nordhavn, som ligger til grund for de hidtil vedtagne lokalplaner i Nordhavn, lyder det fra forvaltningen.

Forvaltningen påpeger, at projekterne ved deres placering i perspektivområdet er i strid med rækkefølgeplanen i Kommuneplan 2015. Der skal derfor tages stilling til revision af rækkefølgeplanen som led i udarbejdelsen af Kommuneplan 2019. Projekterne er samtidig foreslået placeret i det område, der i Lov om Metroselskabet og Udviklingsselskabet By & Havn er udlagt til adgangsvej til den kommende containerterminal.

Projektudviklerne har ifølge forvaltningen ønsket at få en politisk stillingtagen med henblik på at tilvejebringe finansiering til den videre udvikling af projekterne. Begge udviklere ønsker de angivne højder for at have de højeste bygninger i Skandinavien.

Forvaltningerne vurderer dog, at projekterne med de forelæggende højder, vil bryde med den grundlæggende idé bag masterplanen for Nordhavns udvikling, ligesom de vil afvige fra byens profil. Samtidig forventes det, at den maksimalt mulige højde i Nordhavn af hensyn til indflyvningen til Kastrup Lufthavn vil være på 280 meter.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.