En investering på over 223 millioner kr. købt de 2 første nordiske aktiver til Verdion European Logistics Fund 1 (VELF1), som den paneuropæiske logistikgigant Verdion står bag. Flere investeringer er på vej.

I en off market-handel har Verdion købt sig kosmetikproducenten L’Oréals distributionscenter i Greve Main uden for København af AP Ejendomme, der har ejet ejendommen siden, den blev opført. De 17.000 kvm store lagerfaciliteter er L’Oréals knudepunkt for distribution af produkter til detailbutikker i hele Norden.

Verdion har desuden købt en logistikejendom på knap 11.000 kvm i Frederikssund af Ejendomsselskabet Frederikssund. Den er udlejet til Haldor Topsøe, der har sine øvrige produktionsfaciliteter tæt på ejendommen.

Distributionscenteret i Greve og logistikanlægget i Frederikssund repræsenterer en samlet investering på over 223 millioner kr., som paneuropæiske Verdions fond Verdion European Logistics Fund 1 (VELF1) står bag.

Handlen af distributionscenteret i Greve blev bistået af Gottlieb+Partners på sælgers side, mens Verdions advokat i handlen var Bruun & Hjejle. Logistikejendommen i Frederikssund blev solgt af Ejendomsselskabet Frederikssund gennem Sydbank med CBRE som mægler for sælger. Accura bistod Verdion.

Boom i Logistik- og industri-ejendomme - udvikling og investeringer. Konferencen afholdes den 20. april 2022.

- Verdion har været aktiv i Norden i et stykke tid nu med logistikudvikling, og vores investeringsaktivitet vokser nu parallelt med udviklingsområdet i vores forretning. Disse off market-handler er et godt eksempel på vores strategi i Danmark og Sverige, og vi har for tiden en række andre aktiver i kikkerten med tunge lejere, strategiske lokationer og potentiale for hands-on asset management, udtaler Peter Michael Tetzlaff, Head of Investment, Nordics.

Verdions aktivitet i Danmark omfatter blandt andet 2 store logistikparker tæt på København. I september 2021 har Verdion desuden løftet sløret for planerne om et spekulativt byggeri i den nordlige del af Stockholm til en pris af knap 208 millioner kr. Byggeriet udvikles i samarbejde med Tritax EuroBox og skal stå færdigt i december 2022.

Verdion European Logistics Fund 1 (VELF1) har fokus på logistikaktiver på strategiske lokationer i Nordeuropa. Omkring halvdelen af VELF1’s kapital på 2,3 milliarder kr. er tiltænkt aktiviteter i Tyskland, mens resten er allokeret til Benelux samt Norden. Der er desuden planlagt opportunistiske investeringer i Benelux, Central- og Østeuropa.

Verdion har hovedsæde i London og kontorer i Düsseldorf, Frankfurt, København og Göteborg. Virksomheden blev grundlagt af Michael Hughes i januar 2010 og har siden grundlæggelsen etableret en europæisk logistikportefølje på 12,7 milliarder kr. Virksomheden har på nuværende tidspunkt udviklingsprojekter på tegnebrættet på over 1,5 millioner kvm på tværs af Tyskland, Storbritannien, Norden, Benelux og Tjekkiet.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens