Parken Sport & Entertainment går sammen med Københavns Kommune og DBU i gang med at undersøge mulighederne for at udvide Parken samt områderne omkring stadion.

Selskabet bag Parken og FC København, Parken Sport & Entertainment, vil sammen med Københavns Kommune og DBU nedsætte en fælles arbejdsgruppe, der skal se på den fremtidige udvikling af Parken og nærområdet omkring nationalstadionet med særligt fokus på området mellem Parken og Østerbro Stadion. Det skriver FCK.

Et nyt hovedsæde til DBU vil være et tema, ligesom arbejdsgruppen skal undersøge mulighederne for en bæredygtig kapacitetsudvidelse af stadion. PSE og Københavns Kommune har afsat i alt 2 millioner kr. til arbejdet, oplyser FCK.

- Vi ser gerne på modernisering og investering i de nuværende rammer, men det er for tidlig at tale om, hvor stor kapaciteten eventuelt kan blive eller andre meget konkrete tiltag. Det er det, arbejdsgruppen nu skal undersøge, udtaler bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment, Allan L. Agerholm.

Også beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard glæder sig over, at der nu er afsat konkrete midler til at sætte arbejdet i gang.

- Vi er mange københavnere, der drømmer om nye og større rammer for både landsholdet og FCK, ligesom vi gerne vil hjælpe vores lokale klubber med bedre faciliteter, udtaler hun.

Lagerbeskatning af fast ejendom. Kurset afholdes den 30. september 2021.

DBU har aktuelt hovedsæde ved siden af Brøndby Stadion, men fodboldunionen ser på mulighederne for at flytte fra rivalerne på Vestegnen til nationalstadionet i København.

- Moderniseringen af Parken og nyt hovedsæde udgør sammen med et nyt stadion og hovedsæde for DBU Jylland i Aarhus, samt et nyt nationalt træningscenter en del af DBUs Bestyrelses vision for fremtidens rammer for dansk fodbold, siger DBUs direktør Jakob Jensen.

Parken har aktuelt kapacitet til 38.065 siddende tilskuere. Desuden rummer Parken kontortårne med et samlet udlejningsareal på 23.700 kvm. EDC Erhverv Poul Erik Bech står for udlejningen af lokalerne.

Det nuværende stadionkompleks blev i begyndelsen af 1990erne bygget for 640 millioner kr., og FCK købte det i 1998 for 138 millioner kr. Siden er det blevet udviklet, så det kan overdækkes, ligesom en tribune er blevet ændret, hvilket har nedsat kapaciteten.

DBU har tidligere meldt ud, at unionen gerne ser Parken udvidet til en kapacitet på 50.000 tilskuere, ligesom håbet er, at et nyt, kommende stadion i Aarhus får kapacitet til 25.000 tilskuere.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030