Lars Gitz Arkitekter har sat stregerne til de 23.500 kvm studieboliger, 3.800 kvm boliger til phd-studerende, 6.200 kvm seniorboliger og 1.000 kvm, hvor kommunen tilbydes som lejer.

Cirka 675 studieboliger i forskellig størrelse, phd-boliger og seniorboliger i nyt campus-byggeri er på vej på en 34.340 kvm stor grund på Skovbrynet 2-24, der mod syd støder op til PFA Ejendommes domicilejendomme i Sorgenfri i Lyngby-Taarbæk Kommune.

Byggeriet på op til 34.500 kvm er tænkt som en integreret del af det eksisterende område med en bygningsarkitektur i runde former, der slynger sig på grunden. Byggeriets facader tænkes udført i facadeplader, træ og glas, mens der på taget anlægges en græsdækket gangsti og løbebane.

NB! Ungdomsboliger - udvikling og byggeri for 37 milliarder 2016-2025. Konferencen afholdes d. 1. september 2016.

- Projektet bidrager til en stærk byudvikling i området, ligesom det understøtter vidensbystrategien. Området løftes markant med en ny lokalplan, og vi kan se frem til et flot og enestående projekt, som også løser vores akutte behov for studie- og seniorboliger, siger formanden for Byplanudvalget Simon Pihl Sørensen.

Byggeriet snor sig som en slange gennem terrænet med varierende bygningshøjde, som indpasses til det eksisterende område. Seniorboligerne placeres mod nordvest tættest på parkeringspladserne. Bebyggelsen vil gå fra 1-6 etager med en maksimal højde på 22 meter. Den højeste del af bebyggelsen vender ud mod omfartsvejen.

NB! Almene boliger i København - udvikling og byggeri 2016 - 2025. Konferencen afholdes d. 22. september 2016.

- Projektet er et unika, som er udviklet på den forudsætning at Lyngby og Sorgenfri’s grønne karakter bliver fuldstændig integreret i bebyggelsen, således at arkitekturen og de åbne grønne arealer skaber en naturlig sammenhæng til omgivelserne. Byggeriet vil med sine nye beboere også skabe nye muligheder for både handlen og bylivet i Sorgenfri, siger Carsten Rasmussen, udviklingsdirektør i Freja Ejendomme.

Der etableres porte og gennemgange mellem bebyggelsen. Lokalplanen skal sikre at der skabes gode lys- og solforhold på områdets friarealer. Ophold på taget udgør 9.600 kvm.

NB! Seniorboliger - udvikling og byggeri 2017-2025. Konferencen afholdes d. 26. oktober 2016.

- Byggeriet er i særklasse og sætter en høj standard for bygninger og byudvikling. Her er tale om et projekt som integreres i området og samtidig skaber et vartegn, der matcher området, siger Jesper Dam, direktør i Triton Development North.

Byggeriet skal erstatte det gamle Plantedirektorat på grunden. Forslag til igangsættelse af ny lokalplan blev behandlet på Byplanudvalgets ekstraordinære møde mandag den 20. juni 2016.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS