Der gives tilskud på 20.000 kr per varmepumpe.

Formålet med tilskudspuljen om skrotningsordningen er at tilskynde flest mulige oliekonverteringer til varmepumper hvor der ikke er fjernvarme eller gasforsyning.

Ordningen udmøntes som en abonnementsordning, hvor varmepumper installeres hos bygningsejere på fjernvarmelignende vilkår.

Konkret støtter puljen en række virksomheders (energitjenesteleverandørers) indkøb af varmepumper, som de efterfølgende installerer hos kunder og dermed påtager sig ansvar for investering, installation og drift til bygningsopvarmning mod skrotning af kundernes oliefyr.

Kunderne betaler typisk et engangsbeløb for tilslutning, en fast månedlig abonnementsafgift og en pris for forbrugt varme.

Der kan ydes tilskud med op til 20.000 kr. pr. varmepumpe, dog maks. 45 % af de støtteberettigede omkostninger, for de første 400 installationer af varmepumper ydet af energitjenesteleverandøren, hvorefter tilskud vil udgøre 15.000 kr. pr. varmepumpe.

Med henblik på geografisk spredning af puljen vil der blive reserveret 5 procent af puljen til hver af de 5 regioner. Der vil kunne blive ansøgt om de resterende 75 procent af puljen i alle 5 regioner.

Krav

Tilsagn om tilskud kan alene gives til energitjenesteleverandører, der er prækvalificeret af Energistyrelsen.

Energistyrelsen vil prækvalificere virksomheder i løbet af efteråret 2020 og nsøgere kan herefter løbende søge om prækvalifikation frem til 16. november 2023.

Når energitjenesteleverandører er blevet prækvalificeret, kan de løbende indgive ansøgninger om tilsagn om tilskud via en ansøgningsportal, som offentliggøres på Energistyrelsens hjemmeside og på www.statens-tilskudspuljer.dk.

Ikrafttræden

Bekendtgørelsen forventes at træde i kraft 1. juli 2020.

Høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om tilskud til individuelle varmepumper ved skrotning af oliefyr bedes være Energistyrelsen i hænde senest den 13. maj 2020.

Høringssvar bedes sendt til ens@ens.dk med kopi til nzu@ens.dk og jepv@ens.dk.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse