Der skal bygges 5 nye højhuse samt rækkehuse, punkthuse og en ny folkeskole i vinderforslaget til Fremtidens Brøndby Strand.

Siden november 2021 har 3 tværfaglige hold – Team Cobe, Team Vandkunsten og Team Henning Larsen – arbejdet på at udvikle forslag til en strategisk udviklingsplan for bydelen Brøndby Strand. Parallelopdraget er nu afsluttet, og der er fundet en vinder. Et enigt bedømmelsesudvalg har udpeget Team Cobe som vinder af parallelopdraget for Fremtidens Brøndby Strand.

- De 3 teams har alle leveret en formidabel indsats og det har givet stor værdi til processen at få 3 så forskellige bud på en udviklingsplan. Nu hvor vi står med de 3 forslag, inklusiv Cobes fine vinderforslag, skal vi igen i dialog med borgere og interessenter om, hvordan vi kommer i mål med den endelige udviklingsplan, udtaler borgmester i Brøndby Kommune, Kent Max Magelund.

Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes den 6. september 2022.

I 2021 startede nedrivningen af 5 af områdets 12 ikoniske højhuse, da analyser viste, at bygningerne indeholdt for høje koncentrationer af miljøgiften PCB. Team Cobe foreslår i deres udkast til udviklingsplan at bebygge tomterne med 5 nye – men moderne – højhuse.

Team CVobe har i særlig grad fokuseret på bymidten, der i dag fremstår både nedslidt. Det eksisterende center foreslås revet ned og erstattet af nye karréer, hvor både rækkehuse, etageejendomme med butikker i stueetagen og mindre højhuse indgår.

De nye karréer betegnes "Brøndby Strand-blokke", idet bydelens forskellige typologier integreres i én og samme karré. Bymidten tilføres derudover et centralt beliggende by- og handelsstrøg, og endelig tilføres bymidten en ny folkeskole.

Parallelopdraget blev igangsat af Brøndby Kommune i november 2021 og afsluttes med udstilling og offentliggørelse af de endelige forslag den 5. maj 2022.

De 3 deltagende hold var:

Team Cobe
Cobe, Urban Creators, JJW, Implement, EY, AAU (Marie Stender), Light Bureau og Afry

Team Vandkunsten
Tegnestuen Vandkunsten, Thing Brandt Landskab, Niras, ICP, Cushman & Wakefield | RED, Substrada og Claus Bech Danielsen

Team Henning Larsen
Henning Larsen Architects, Adept, Rambøll, Rambøll Management Consulting, Byrumklang, Resonans og LivingCities


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032