I forbindelse med byggeriet af Mary Elizabeths Hospital ved Rigshospitalet er der indgået 2 kontrakter på henholdsvis 259 millioner kr. og 540 millioner kr.

På Østerbro i København er der stor byggeaktivitet. Mellem store kraner og byggeelementer går gule veste med skriften Center for Ejendomme rundt på Rigshospitalets matrikel, hvor Region Hovedstadens nye hospital for børn, unge og gravide, Mary Elizabeths Hospital, bliver bygget for 2,8 milliarder kr.

Nu har Region Hovedstadens Center for Ejendomme, der er bygherre på projektet, fundet de 2 entreprenører, der skal stå for installationer og aptering på byggeriet.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 29. november 2022.

Efter udbudsrunden stod det klart, at det bliver Elindco, der vinder kontrakten på 259 millioner kr. for udførelsen af entreprisen på hospitalets indvendige elementer, også kaldet aptering. Wicotec Kirkebjerg underskriver en kontrakt til en værdi 540 millioner kr. for entreprisen på hospitalets tekniske installationer. Kontrakterne blev underskrevet tirsdag 3. maj 2022.

- Det er 2 entreprenører, der deler vores vision om at skabe hospitalsrammer i verdensklasse. Mary Elizabeths Hospital er på mange måder et nyskabende byggeri, der tænker patienten ind i byggeriet på en helt ny måde. Det bliver et hospital hvor børn, unge og forældre vil opleve, at tryghed, hjemlig atmosfære og leg er tænkt ind i rammerne. Vi glæder os til samarbejdet med Elindco og Wicotec Kirkebjerg om at bygge et hospital i absolut topklasse, udtaler vicedirektør i Center for Ejendomme, Ole Kristian Bottheim.

Hospitalet kommer blandt andet til at rumme 179 enestuer, 87 ambulatorier og 13 operationsstuer. Bygningen bliver 60.000 kvm fordelt på 8 etager, en kælder samt en tagetage til teknik.

Syn og skøn - konfliktløsning ved byggeprojekter. Kurset afholdes den 10. maj 2022.

Når det nye hospital efter planen åbner i 2026, bliver der dagligt plads til 900 patienter og deres familier samt 1.200 læger, sygeplejersker, jordemødre og andet personale.

Mary Elizabeths Hospital er et partnerskab mellem Region Hovedstaden, Rigshospitalet og Ole Kirks Fond. Center for Ejendomme er bygherre på projektet. Første spadestik til byggeriet blev taget i april 2021.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens