Den 1. august 2020 åbner den danske ingeniør- og arkitektvirksomhed Sweco arkitekttegnestue på Fyn. Den nye arkitekttegnestue, der bliver en del af Swecos eksisterende Odense-kontor, binder arkitekt- og ingeniørfaglighederne sammen og forbinder de 2 arkitektbrands i virksomheden – Årstiderne Arkitekter og KANT arkitekter.

Den rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed Sweco opruster nu på Fyn med etableringen af en arkitekttegnestue i Odense. Virksomheden, der er baseret på den gamle ingeniørvirksomhed Carl Bro og siden har skiftet navn til Sweco, har de senere år styrket kompetencerne med opkøbet af Årstiderne Arkitekter i 2018 og senest KANT arkitekter i marts 2020.

- Vi har længe ønsket at åbne en tegnestue i Odense. Det gør en verden til forskel at være fysisk forankret i byen, hvor vi allerede har flere igangværende projekter og mange kommende interessante udbud. Vi har fundet den rette arkitekt til jobbet, og sammen med de nuværende 60 ingeniører og konstruktører på kontoret i Odense er jeg sikker på, at vi har gode muligheder for at etablere os og yde integreret rådgivning til kunder på Fyn, siger Torben Klausen, der er direktør for arkitektdivisionen i Sweco Danmark.

TRÆ - højhusbyggeri og større projekter - udfordringer, løsninger og økonomi. Konferencen afholdes d. 24. september 2020.

I dag har Sweco fælles ingeniør- og arkitektkontorer i København og Silkeborg og fra 1. august 2020 altså også i Odense. Ved årsskiftet 2020/21 åbner Sweco endnu et fælles kontor med både ingeniører og arkitekter i Aarhus.

Lederen af Swecos nye fynske arkitektafdeling er rekrutteret fra egne række. Navnet er Karl-Martin Buch Frederiksen, og han var indtil opkøbet i marts 2020 partner med ansvaret for den arkitektoniske udvikling i KANT arkitekter. Han får titel af kreativ chef, og sammen med Per Svop, som leder ingeniørteamet i Odense i dag, skal Karl-Martin lede det fælles arkitekt- og ingeniørkontor.

36-årige Karl-Martin Buch Frederiksen har en baggrund som konstruktør og arkitekt og har de seneste 14 år arbejdet som arkitekt og senest partner hos KANT Arkitekter i København. I forbindelse med Karl-Martins nye opgaver i Odense, flytter han til Fyn for at være tæt på den nye arkitekttegnestue og lære Fyn bedre at kende.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.