I Sundby er 1.500 ud af i alt 9.200 boliger uden installationer som toilet, bad eller fjernvarme. Nu bydelen, som strækker sig over 1,5 millioner kvm, områdefornyes for 60 millioner kr.

Lørdag den 4. marts 2017 lyder startskuddet til den områdefornyelse, som skal udvikle Sundby markant over de næste 5 år. Der bor 16.700 i bydelen. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell håber, at mange lokale vil tage del i projektet.

- Det er en fornøjelse at kunne være med til at sætte gang i Områdefornyelsen Sundby, og jeg håber, at både ung som gammel vil involvere sig i projektet, så områdefornyelsen kommer til at afspejle den mangfoldighed, Sundby er kendt for. Arbejdet med en områdefornyelse er en gylden mulighed for at sætte sit præg på udviklingen af sin bydel, og der er brug for lokale input, hvis vi skal ramme plet med indsatserne, siger Morten Kabell.

NB! Ørestad - nye planer og projekter. Konferencen afholdes d. 22. august 2017.

For at få flest muligt borgere til at engagere sig har Områdefornyelse Sundby blandt flere andre metoder afprøvet et nyt værktøj. Stafetanalysen, som det digitale værktøj er døbt, har givet borgerne mulighed for at stille spørgsmål til hinanden, og svarene skal så bruges i det videre arbejde med kvarterplanen. Kvarterplanen er den plan, som tegner de overordnede linjer for de næste 5 års arbejde. Den beskriver de temaer og projekter, som Områdefornyelsen Sundby efterfølgende skal arbejde videre med for at skabe endnu bedre rammer for livet i Sundby, og den skal udvikles i dialog med kvarterets beboere, brugere og andre interessenter.

Næsten 1.500 boliger i området er uden installationer som toilet, bad eller fjernvarme. Boligerne ud mod Amagerbrogade og dens sidegader er belastet af trafikstøj, og mange af områdets karrégårde er grå og slidte.

- Københavns Kommune har en vision for byen, der bygger på fællesskab og en by med liv, kant og ansvar. Vi vil gerne skabe en bedre hverdag for borgerne i Sundby. Sammen skal vi skabe bedre fysiske, sociale og kulturelle forbindelser mellem bydelens beboere. Derfor er dette en åben invitation til alle, der bruger Sundby, om at tage aktivt del i byens udvikling. Det kan for eksempel ske ved at engagere sig i områdefornyelsens arbejde, hvor alle skal have mulighed for at blive hørt. Lad derfor dette være en opfordring til alle om at møde op til det første borgermøde og deltage i Områdefornyelsen Sundby, slutter Morten Kabell.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS