Frem mod 2027 får København 100.000 nye indbyggere, og det giver en øget efterspørgsel på boliger. Inden for de sidste par år, er der særligt kommet flere højhusprojekter på tegnebrættet. Hør mere på konferencen "Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter" den 2. maj 2019.

København fik i foråret 2017 en ny arkitekturpolitik, hvor der derfor også er større fokus på højhusbyggeri. Fremover skal der gennemføres arkitektkonkurrencer eller såkaldte parallelopdrag, ligesom lokalplaner om højhuse skal være mere detaljerede end andre lokalplaner og fastlægge bestemmelser om arkitektonisk udtryk og udformning af facader.

Højhuse kan ses fra store dele af byen, og påvirker derfor sine omgivelser i højere grad. Hvad siger den nye arkitekturpolitik om højhusbyggeri, og hvilke krav vil kommunen stille til højhuse i fremtiden? Hvordan bygger man højhuse, der indgår naturligt i bymiljøet og tager hensyn til sine omgivelser?

Hør mere på konferencen Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter den 2. maj 2019, hvor Camilla van Deurs, stadsarkitekt i Københavns Kommune, er blandt oplægsholderne. Hele programmet for konferencen kan læses her.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne