Interessen var stor, da det første spadestik blev taget til 266 boliger og en 1.000 kvm store Netto-butik i Åbyen – en ny bydel i Aarhus med boliger til unge, familier og ældre, der gerne vil bo tæt på både by og natur.

Onsdag den 4. maj 2016 havde Innovater inviteret aarhusianerne til første spadestik på Åbyen – et ambitiøst projekt, der skal omdanne det tidligere industriområde og fragtmandscentral til en ny, levende bydel.

- Stadig flere ønsker at bo i de største danske byer, og derfor gælder det om at udnytte den plads, der er, bedst muligt. Med Åbyen skaber vi et område, der er attraktivt for beboere i alle aldre, og hvor man både er tæt på byen og grønne åndehuller med plads til et aktivt udeliv, fortæller Morten Lykke, administrerende direktør i Innovater, som forestod det første spadestik sammen med Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, stadsarkitekt i Aarhus Kommune, Stephen Willacy, og regionschef Lars Adamsen fra totalentreprenøren JCN Bolig.

NB! Jylland: Lejeloven - nye ændringer og løsninger. Seminaret afholdes d. 8. november 2016.

- Vi skaber Åbyen med fokus på mangfoldighed, sammenhængskraft og optimal kombination af by og natur. For eksempel bliver området opbygget omkring grønne fællesområder, og bygningerne, der varierer fra fire til otte etager, så området åbner sig mod Aarhus Ådal, forklarer Morten Lykke.

I 1. etape af Åbyen står Innovater i samarbejde med NREP for udviklingen af en L-formet bygning i 4 til 7 etager med en Netto-butik på 1.000 kvm stueetagen og 102 lejligheder på 44-100 kvm. Under butikken bliver der parkeringskælder og depotrum, og på butikkens tag etableres taghave med opholdsarealer.

NB! Alment boligbyggeri i Aarhus 2016-2026. Konferencen afholdes d. 29. september 2016.

- Indkøbsmuligheder er vigtige for lokalområdet, og i en storby som Aarhus, hvor befolkningstilvæksten er høj, gælder det om at tænke butikker og boliger sammen. Jeg synes, at bygningen, der er tegnet af Arkitema Architects, på fineste vis kombinerer æstetisk arkitektur og praktisk funktionalitet, siger Morten Lykke.

Derudover udvikler Innovater og NREP 4 boligblokke på 7-8 etager med i alt 164 ejerlejligheder på 57-112 kvm.

NB! RANDERS investerer 16 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 21. juni 2016.

På de øvrige byggefelter i projektets første etape bygger Kollegiekontoret i Aarhus 220 kollegieboliger, og familien Evar bygger sammen med Danica 12.100 kvm udlejningsboliger.

- Det er vigtigt, at Åbyen bliver et attraktivt sted for alle, der gerne vil bo tæt på både by og natur. Derfor skaber vi en boligmasse, der tilgodeser behovet hos både ældre, unge, studerende og familier, der gerne vil bo tæt på både by og natur, fastslår Innovater-direktøren.

Projektet Åbyen består af 2 etaper, og de første boliger forventes klar til indflytning i sommeren 2017.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS