Calum står bag det 17.000 kvm store byggeri, som får 252 almene ungdomsboliger til SAB og KAB samt en aktiv stueetage, der vil rumme et KIWI supermarked og 2 caféer. På toppen bygges 10 penthouselejligheder, og kælderen vil rumme et parkeringsanlæg.

Overborgmester Frank Jensen tog mandag den 12. september 2016 det første spadestik til Calums byggeri Eksercerpladsen i Ørestad Nord. Det oplyser By & Havn, som angiver, at det nye byggeri har en særlig placering i bykvarteret – syd for DR Byen og lige ved metrostationen.

- Med denne centrale placering er det vigtigt, at huset giver noget tilbage til Ørestad i kraft af byliv. Og netop bylivet er i høj grad tænkt ind, idét byggeriet vil huse hundredevis af studerende, et supermarked og hele 2 caféer. Det bliver et godt tilskud til kvarteret, hvor Den Grønne Karrés cirka 170 udlejningsboliger står klar allerede sidst på året, og som om bare et års tid befolkes af cirka 2.500 Nordea-medarbejdere, siger administrerende direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

NB! Alternativt boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2016.

Det er C.F. Møller, der har sat stregerne til nybyggeriet, som foruden de 252 ungdomsboliger fordelt på 14.500 kvm vil rumme 10 penthouselejligheder på i alt 3.000 kvm. Entreprenør er JFP, mens Niras er ingeniør.

- Ørestad Nord har længe været et velfungerende bykvarter med Københavns Universitets Søndre Campus, IT-Universitetet, forskellige boligtyper og selvfølgelig DR Byen og koncertsalen. Men lige hér omkring Metrostationen er der stadig byggeaktivitet og et par byggemuligheder for erhverv. Det bliver fint, at endnu et byggeri nu igangsættes, og de kommende beboere skal glæde sig til kombinationen af udsigten over Amager Fælled, indkøbsmulighederne, de store kultur- og undervisningsinstitutioner nærved og samtidig placeringen klos op ad Metroen, hvor man kan komme hjem fra Kongens Nytorv på bare fem minutter, siger Jens Kramer Mikkelsen.

Byggeriet er en del af realiseringen af en lokalplan for området, som muliggør opførelse af op mod 30.000 kvm boliger og 20.000 kvm erhverv.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens